Apr 24, 2007

Jauhelihaperunasosevuoka


No jopas on suomenkielen sanahirviö tuo nimi. Englannista tämänkin ohjeen bongasin aikoinaan, au pair-perheeni äiti teki tätä usein lapsille. Siellä ruoka tunnetaan nimellä Shepherd´s Pie tai Cottage Pie, ja on varmasti myös jokaisen arvonsa tuntevan pubin ruokalistoilla.. Hyvää tämä on, ja jauhelihakastikkeenhan voi tehdä ihan haluamallaan tavalla. Meillä tätä tehdään yleensä silloin kun edelliseltä päivältä on jäänyt perunamuusia yli, oiva jääkaapin tyhjennysruoka siis :D

400 gr jauhelihaa
1 sipuli
1 pss pakastevihanneksia (tuossa versiossa oli andalusian vihannekset tms. yleensä käytän ihan kasvissuikaleita)
1 pieni prk tomaattipyrettä
1-2 dl vettä
mausteita maun mukaan (suolaa, pippuria, paprikaa, juustokuminaa, chiliä)
perunamuusia (oliskohan ollut noin 7-9 dl)

Ruskista jauheliha, lisää sipuli ja jäiset kasvikset. Paistele hetki ja lisää tomaattipyre sekä vesi, mausta haluamallasi tavalla. Kumoa kastike uunivuokaan. Notkista muusia tilkalla maitoa (jos se on eilistä) ja kauho kanneksi kastikkeen päälle. Tasoita ja ripottele halutessasi vielä juustoraastetta päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 20-30 min.

2 comments:

Aurinkotuuli said...

Höh, tämä nami perusruoka olikin päässyt vallan unhoittumaan. Kiitokset vinkistä :)!

Jenni said...

Ole hyvä vaan! Namia tuo tosiaan onkin, tosin harvoin tulee tehtyä. Mutta taitaa olla sitäkin maukkaampaa, mitä harvemmin saa.. ;D