Jan 8, 2007

Kasviscouscous


Taas näitä arjen helppoja pikaruokia =) Tämän voi joko tehdä lisäkkeeksi tai ihan pääruuaksi, silloin voi joukkoon lisätä esim. broilerin suikaleita tai vaikka seitiä. Söimme tänään couscousin kanssa paistettua kanaa vuohenjuustolla (eksyin taas Stokkan Herkkuun..) ja valkosipulipatonkia. Ohje on neljälle.

2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
2,5 dl couscousryynejä
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
paprika, porkkana, parsakaali (+muita haluamiasi kasviksia)
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria
currya
paprikaa
minttua
tuoretta persiljaa tai korianteria

Kiehauta vesi öljyn ja suolan kanssa, nosta kattila liedeltä ja lisää couscous. Anna nesteen imeytyä ryyneihin, lisää nokare voita, pippuria ja lämmitä uudelleen, kunnes jyvät erottuvat toisistaan. Freesaa kasvikset pannulla, mausta ja kaada couscousin sekaan, ja mausta vielä sitruunan mehulla ja tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Lopuksi päälle vielä hakattua persiljaa/korianteria.

3 comments:

Anonymous said...

Kiitos ohjeesta, tuli oikein maistuvaa! Sovelsin kyllä vähän maustamisessa :)

Anonymous said...

Hei, kiitos ohjeesta, lisäsin sekaan katkarapuja ja tuli tosi hyvää! :DD

Jenni said...

Kiitokset kehuista, tämä on näitä arjen perusohjaita, joita tulee tehtyä useasti. :)