Jan 3, 2007

Paholaisen hillo

Tämän näköisiä olivat meidän tämän vuoden joulumuistamiset, sen kummepia lahjoja en halunnut alkaa hankkimaan. Ja kun kehuja saatiin, niin ensi vuonna tehdään uudestaan! =)

700 g kypsiä tomaatteja
500 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, halkaise tomaatit ja poista kovat kantaosat. Halkaise pestyt paprikat ja poista siemenet. Silppua paprikat, tomaatit, chilit siemenineen ja kuoritut valkosipulin kynnet. Pane kasvikset ja mausteet kattilaan. Keitä hiljaa poreillen 30-40 minuuttia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Ota kattila liedeltä. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia, kuori vaahto. Kaada hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä, avattuna kylmässä. Tarjoa liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena. Voit valmistaa hillon myös säilyketomaateista.


Arkinen aherrus on taas aluillaan ja blogin päivittäminenkin onnistuu. Uusi vuosi meni mökkeillessä kavereiden ja koirien kera, jouluna oltiin vanhempien luona valmiissa pöydässä. Valitettavasti kaikki jouluna ottamani ruokakuvat ovat saaneet epäonnistumisen leiman otsaansa tärähdysten muodossa, joten jatketaan näillä arkisemmilla sitten tästä eteenpäin.

Maukasta uutta ruokavuotta kaikille, ja toivottavasti viihdytte blogini mukana!

No comments: