Jan 5, 2007

Huh-chiliä =)


Nimensä kyseinen ruoka on saanut isältäni, joka syötyään lautasellisen huokaisi sydämensä pohjasta; "Huh". =) Chilin määrää voi tietysti jokainen itse säädellä, mutta parhaimmillaan tämä ruoka on tulisena. Riisin voi myös jättää pois jos haluaa. Ja on muuten erittäin helppo ja nopea arkiruoka.

400 gr naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2-4 kynttä valkosipulia
1 porkkana
1 paprika
1 sellerinvarsi
chiliä oman maun mukaan
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
juustokuminaa
jauhettua korianteria
sokeria hippusen
2 prk tomaattipyrettä
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
noin 2 dl vettä
(keitettyä riisiä n. 1-2 dl per syöjä)

Paista jauheliha kasarissa, lisää mukaan vihannekset ja anna freesaantua. Heitä kasariin tomaattipyre ja paista pahin terä pois, lisää pavut ja vesi. Mausta, ja muista myös maistella hetken päästä. Anna hautua noin 10 min. ja lisää halutessasi riisi. Maistuu tuoreen leivän ja salaatin kanssa. Jos haluaa taittaa tulisuutta jollain, niin kevyesti maustettu ranskankerma on hyvä siihen.

No comments: