Jan 12, 2007

Kokoelma

Tässä tämänhetkinen keittokirjakokoelmani. Koneelta tosin löytyy vielä reilut 50 reseptiä tällä hetkellä, ja kansio kasvaa kokoa ajan...Kirjoissa tosin on se hyvä puoli, että kuvat ovat miltei pääosassa.

Uusin noista on Nigella Lawsonin Syötävän hyvää, mistä muuten löytyi muutama todellakin kokeilemisen arvoinen resepti. Kyseiseen kirjaan perustuva ohjelmakin on taidettu nähdä jo Suomessa, mutta kirja sisältää myös lisäreseptejä sekä mukavasti myös oheiskerrontaa. Käytetyin noista kirjoistani taitaa olla Parasta Kotiruokaa, mikä pitäisi kyllä olla kaikkien kotien keittiöissä. Mainio perusteos, mistä löytyy kaikki perusreseptit ja vinkit. Ihan laidassa oleva Espanjalainen keittiö-kirja on tällä hetkellä suosikkini, helppoja arkireseptejä pullollaan, mutta toisaalta on myös jotain vähän erikoistakin joukossa. Mainio läpileikkaus espanjalaiseen kotikeittiön ruokiin. Italialainen on toinen suosikkini, helppoja, puhtaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin perustuvia ruokia, jossa ei ole turhia kikkailtu. Rehtiä ja kunnollista ruokaa, niin se olla pittää =D.

Palaan ruuan pariin, kunhan budjetti kasvaa, viikko on mennyt miltei makaroonilaatikolla ja hernesopalla.. =)

2 comments:

Anonymous said...

Näyttää sinullakin olevan aika kokoelma keittokirjoja! Itselläkin hyllyllinen kirjoja + Valiolta tms. tulleita ohjevihkosia laatikollinen sekä lehdistä leikattuja reseptisivuja kansiossa. Lisäksi viiden vuoden ajalta Pirkat ja Yhteishyvät sekä parilta vuodelta Me-lehdet, kun eihän niitä pois malta heittää, kun niissä on hyviä ohjeita. Ja mitä tulee yleensä tehtyä, kun jotain uutta kokeilee? Googletettua...;)

T: Kmsu

Jenni said...

Totta tuo googletus, tälläkin hetkellä pyörin tuolla ruokasivuilla ja kopsaan reseptejä koneelle..Kai tätä vois jo sanoa harrastukseksi? :D