Jan 6, 2007

Karjalanpaisti















Vanhemmilta saadun poronlavan tein tänään loppiaisen kunniaksi karjalanpaistiksi. Poro on lihoista parhain minun mielestäni, valitettavan kallista vaan. Tosin sieltä vanhempien pakastimen kätköistä löytyy aina vähän jotain mukaankin.. ;) Lisäkkeenä perinteisesti perunamuusia ja salaattia.

1 kg verran lihaa (valmista karjalanpaistilihaa tai sitten naudan paistia ja porsaan etuselkää/lapaa)
n. 15 kpl maustepippureita
1 iso sipuli
3 porkkanaa
pala palsternakkaa
suolaa
hieman pippuria
vettä


Huuhdo lihat kylmällä vedellä ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Asettele pataan porkkanoiden, sipulin ja palsternakan kanssa, mausteet mukaan ja vettä päälle sen verran että lihat ei ihan peity. Uuniin 250 astetta ja tunnin verran ensin, kääntele välillä päällimmäisiä lihoja, ettei pala. Tunnin jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua pari tuntia.

Kannattaa melkein jättää porsaanlihat päällimmäiseksi, niissä kun on enemmän rasvaa, niin eivät kuivu niin äkkiä. Itse laitoin pohjalle poron lapaluut, jotka oli lihakimpaleissa mukana, antoivat hyvää makua liemeen. Melkein voisikin ottaa tuon liemen talteen ja tehdä siitä vaikka keittoa joku päivä =)

No comments: