Sep 15, 2007

Pippurinen naudansuikalepata


Mustapekka-juustokokeilun innoittamana kehittelin tämmöisen arkisen suikalepadan reseptin. Näihin syksyisiin keleihin tämä sopii kuin nenä päähän. Vähän on stroganoffmainen, mutta silti hyvää ;)

Ohje:

400 gr naudan suikalelihaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 prk (pieni) tomaattipyrettä
n. 2 dl vettä
1-2 rkl vasikkafondia (tai lihaliemikuutio, tosin se ei anna niin hyvää makua)
1 prk ruokakermaa (käytin floran kevyt&paksua)
1 Mustapekka-juusto

Paista lihat isossa kasarissa ruskeiksi, lisää kasvikset, anna sipulin pehmentyä. Heitä mukaan tomaattipyre ja kääntele hetki, perään vesi ja fondi. Anna porista 15 min. sekoita välillä. Lisää mukaan ruokakerma ja juusto, anna hautua noin 20-30 min. Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden sekä vihersalaatin kera.

5 comments:

Mikko said...

Muistakaahan osallistua syyskuun ruokahaasteeseen ja tehdä rakkausruokaa!

Jenni said...

Ai niin, tosiaan, pitääkin laittaa aivonystyrät nyt raksuttamaan...

Aurinkotuuli said...

Taatusti hyvää, jokseenkin samaan tapaan tosiaan käytetty Mustista kuin meillä :)!

Anonymous said...

NAM! Aivan ihanan kuuloinen ruoka, ja todellakin pataruuat sopivat syysilloille paremmin kuin hyvin! Muitakin herkkuja tullut ihailtua, herkullisia näkyvät olevan..
Saanen linkittää sivusi omaan blogiini?

Jenni said...

rimatonna: Tottakai saat linkittää :D Lisään sinutkin tuohon minun blogilistaan?

aurinkotuuli: Hyvää oli, ja tosiaan mustapekka-villitys näyttää olevan blogeissa meneillään... =)