Sep 18, 2007

Maalaismunakas


Munakkaat ovat helppo ja nopea lounasruoka, ja ainakin meidän taloudessa myös hyvin pidetty. Erilaisilla lisukkeilla saa mukavasti vaihtelua ja tämä jos mikä on sitten todellista pikaruokaa! :D Tällä kertaa edettiin näillä eväin, ohje yhdelle-kahdelle, riippuen nälän määrästä:

3 keitettyä perunaa (suht pieniä)
2 viipaletta filepekonia
puolikas sipuli
2 kynttä valkosipulia
3-4 kirsikkatomaattia
2 kananmunaa
3 rkl vettä
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
provencalen yrttiseosta

Viipaloi perunat, sipuli ja pekoni. Laita pannu kuumenemaan ja lisää pekoni sille, anna paistua rapsakaksi. Heitä mukaan perunat, (valko)sipulit ja vähän myöhemmin tomaatit. Sekoita kulhossa kananmunat, vesi ja mausteet. Laske lämpöä ja kaada mukaan pannulle, anna hautua noin 10 minuuttia, riippuen haluamastasi kypsyydestä (itse tykkään kypsästä kanamunasta, semmoinen löllö saa inhon väristyksiä aikaan..) ja jos päällys ei meinaa kypsyä, laita kansi päälle.
Tarjoa rucolan kanssa.

2 comments:

Kuuska said...

Oih, munakasta! Pitänee itsekkin illalla tyhjentää jääkaappia ja tehdä moista. Herrrrkullisen näköistä! :)

Jenni said...

Oli kyllä hyvää, ensimmäistä kertaa itseasiassa käytin munakkaassa pekonia, mutta mihinpä se ei sopisi.. ;D