Sep 24, 2007

Katkarapurisotto


Jossain lehdessä tuli vastaan Valion risottoresepti, jossa käytettiin maustettua ruokakermaa. Olen aina ollut vähän epäileväinen noiden suhteen ja vielä kun mauksi valikoitui kookos-lime, mistä kookos ei todellakaan saa pointseja kotiin, sai ruoka olla aika kohdallaan, että voittaisi minut puolelleen. Mutta ihan hyvä että kokeilin nimittäin täydet thumbs up sai tämä ruokalaji. Hyvää oli ja sopisi mainiosti osaksi suurempaakin kokonaisuutta, tällä kertaa nautittiin tuo pelkästään pääruokana. Ja näin se eteni:

1 prk Valion maustettua ruokakermaa (kookos-lime tai sweet&sour)
4 dl vettä
2 dl jasmiiniriisiä (käytin basmatia kun sitä kaapissa oli)

1 pss katkarapuja (180 gr)
1 tl limen kuorta
1 rkl limemehua
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
parsakaalin kukintoja
paprikaa

Kiehauta vesi ja ruokakerma, lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen 15 min. Sekoita välillä ja mausta suolalla. Sulta ja valuta katkaravut, pyöräytä nopeasti parsakaali ja paprika pannulla öljyssä, lisää valkosipuli ja lopuksi katkaravut. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä riisi ja ravut tai kokoa annokset erikseen. Vuole päälle muutama lastu parmesania.

No comments: