
Juusto-yrttipatongit
4 kpl
200 g voita (2 dl juoksevaa margariinia)
5 dl vettä
50 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
1 rkl basilikaa
1 rkl oreganoa
2 pussia (à 150 g) juustoraastetta
12 dl (800 g) vehnäjauhoja
Sulata voi ja jäähdytä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää voisula, mausteet, juustoraaste ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. Kääri vinoittain rulliksi ja nosta pelleille. Anna kohota. Tee viiltoja pintaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

2 dl täysjyväriisiä (kuiva paino)
2 prk tonnikalaa vedessä
1 pss kasvissuikaleita
puolikas paprika
suolakurkkuja
suolaa, pippuria
3-4 rkl kevyttä salaatinkastiketta (öljypohjainen)
tuoretta persiljaa
viinietikkaa (tai sitruunan mehua)
Keitä riisit kypsiksi kasvisliemessä, lisää ihan loppuvaiheessa kasvissuikalepussi mukaan kattilaan. Suikaloi kaikki ainekset ja yhdistä, maistele mausteet kohdilleen ja syö patongin kera.
2 comments:
Juuri postailin ohjetta patongeista eikä mieleeni tekovaiheessa tullut laittaa väliin rakastamaani Auraa! Kiitos vinkistä ja patonkinne näyttää suussa sulavalta :)
Ole hyvä vaan! =) Nuo patongit oli kyllä hyviä, suosittelen auraa ;D
Post a Comment