Sep 12, 2007

Aurajuustopatongit ja tonnikalasalaatti

Eräältä foorumilta bongaamani yrtti-juustopatonkien ohje päätyi kokeiluun yhtenä sateisena iltapäivänä ja kun mitään kunnon ruokaa ei tehnyt mieli tehdä, väänsin siihen kylkeen sitten tonnarisalaatin. Ko. salaatti toimii myös mainiosti katkaravuilla ja sekaan sopii myös esim. pavut tai erilaiset pähkinät. Patonkeihin lisäsin vielä siis rullausvaiheessa sinihomejuustoa, ja tuli aika tuhtia, mutta hyvvää :D

Juusto-yrttipatongit

4 kpl

200 g voita (2 dl juoksevaa margariinia)
5 dl vettä
50 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
1 rkl basilikaa
1 rkl oreganoa
2 pussia (à 150 g) juustoraastetta
12 dl (800 g) vehnäjauhoja

Sulata voi ja jäähdytä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää voisula, mausteet, juustoraaste ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. Kääri vinoittain rulliksi ja nosta pelleille. Anna kohota. Tee viiltoja pintaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Tonnikalasalaatti

2 dl täysjyväriisiä (kuiva paino)
2 prk tonnikalaa vedessä
1 pss kasvissuikaleita
puolikas paprika
suolakurkkuja
suolaa, pippuria
3-4 rkl kevyttä salaatinkastiketta (öljypohjainen)
tuoretta persiljaa
viinietikkaa (tai sitruunan mehua)

Keitä riisit kypsiksi kasvisliemessä, lisää ihan loppuvaiheessa kasvissuikalepussi mukaan kattilaan. Suikaloi kaikki ainekset ja yhdistä, maistele mausteet kohdilleen ja syö patongin kera.

2 comments:

Anonymous said...

Juuri postailin ohjetta patongeista eikä mieleeni tekovaiheessa tullut laittaa väliin rakastamaani Auraa! Kiitos vinkistä ja patonkinne näyttää suussa sulavalta :)

Jenni said...

Ole hyvä vaan! =) Nuo patongit oli kyllä hyviä, suosittelen auraa ;D