Dec 13, 2006

Mamman mustikkapiirakka

















Postaanpas tähän heti perään sittenkin tuon mustikkapiirakan. Tein sen jälkkäriksi ja illan iloksi, myöskin kaapista (ja pakastimesta) löytyvistä aineksista. Huomenna onkin kauppareissu edessä =). Ohje on peräisin äidiltäni ja tämä on yksi niitä ensimmäisiä leipomuksia mitä itsekin olen pienenä tehnyt. Ja aina yhtä hyvää...

Pohja:

2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
300 gr voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte:

n.3 dl mustikoita (jäisenä)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokerisähkövatkaimella. Lisää vuorotellen voisulaa ja vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Olen tehnyt tämänkin sähkövatkaimella, vaikka ei saisi, tosin pohjan ei tarvitsekaan olla kovin kuohkea. Levitä taikina nuolijalla leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Sekoita keskenään kermaviili, sokeria, muna ja vaniljasokeri. Levitä jäiset mustikat tasaisesti pellille ja kaada ohuena nauhana kermaviiliseos kaiken päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.

18 comments:

annainberg said...

oli todella maukas piirakka :)) ja todella kesäinen! kiitos ohjeesta..

Anonymous said...

Mahtava ohje, tuli mehevää ja muhevaa :)

Jenni said...

Mukavaa että on maistunut! :D

Anonymous said...

Päädyimme syyskuussa tähän blogimerkintään, kun haimme Googlella makoisaa mustikkapiirakkaohjetta. Nyt olemme tehneet jo kolme kertaa ja resepti on talletettu omaan arkistoomme.

Jenni said...

Hieno juttu. Ohje on muistaakseni alkuperältään jostain 60-luvun kotikeittiö-kirjasta, mitä äidilläni oli. Kyllä ne on ennen vanhaan osanneet ;)

Anonymous said...

Suosittelen korvaamaan osan jauhoista grahamjauhoilla tai leseillä. terveellisemmän herkullista! t. ninaJ

Anonymous said...

Ajattelin tänään leipoa oikein paljon. Tämä kyllä tulee tämänpäiväiseen leipomislistalle :)

Hönttä said...

Googlettelin mustikkapiirakan ohjetta ja tänne päädyin :) Napataan ohje talteen, kiitos :)

Anonymous said...

Todella maukasta! Pidän marjaisista piirakoista, joten laitoin mustikoita reilummin ja kantsii varmaan kokeilla eri marjoilla; vaikkapa puolukka-kookoshiutalesekoituksella. Mutta selvää on, että resepti tulee jatkossakin käytetyksi. KIITOS SIITÄ!

Jenni said...

Kiitoksia kommenteista, mukava huomata, että muutkin tykkää. :) Tämä on kyllä sellainen luottopiirakka, joka vaan paranee vanhetessaan ja kohtahan se alkaa mustikkakausikin olla taas käsillä, niin voi tehdä tuoreista marjoista tämän.

Kaisa said...

Oi, hyvältä ohjeelta näyttää, mustikat on haettu metsästä ja nyt kauppaan ostamaan aineksia :)

Elina said...

Kiitos reseptistä, tein tätä tänään tuoreista mustikoista! :)

MerjaH said...

Itse tein muuten ohjeen mukaan, mutta lisäsin 5 kpl keskikokoisia jäisiä mansikoita pieneksi leikeltynä mustikoiden sekaan ja yhden teelusikallisen vaniljasokeria lisää päälliseen.Saas nähä mitä tulee.Makeaa toivottavasti!

Jarri said...

Olin tänään mustikassa...
Täältä löytyi ohje jota käytän
Kiitos.

Anonymous said...

Vedin juuri uunituoreen piirakan uunista ja ensimmäiset palat on maisteltu. Rasvan määrää vähensin noin 100g ja siltikin tuli älyttömän hyvää :)Kiitos ohjeesta!

Anonymous said...

rasvaa tosiaan muissa saman piirakan ohjeissa 100 g, mutta erikoisen hyvää oli kyllä.

Anonymous said...

Ihanan makuinen piirakka! :) Netistä löytyneet reseptit on hyvin vaihtelevaa tasoa, mutta tämä resepti on aivan parhaasta päästä ehdottomasti! Pitää ottaa talteen itelleki!

Jenni said...

Hienoa, että noin monelle on piirakka maistunut :) Kiitoksia kommenteista. Rasvan määrää voi tosiaan ruksailla itselle sopivammaksi jos haluaa, aika paljonhan tuohon tuota voita tulee...