Dec 15, 2006

Valkosipulikeitto


Bongasin reseptin yhdeltä foorumilta (kiitokset mianrolle! ;)) ja tämä soppa on todellakin kokeilemisen arvoinen. Lisäsin itse tuohon vielä sulatejuustoa ja vähensin kerman määrää (alkuperäisessä 2 dl). Maalaisleivän kanssa toimii! Anteeksi huono kuvanlaatu, kamerani on todella huono. Uutta odotellessa.. ;)

Freesaa öljyssä kattilassa 1 sipuli ja 3 kokonaista valkosipulia (olisko ollut noin 20 kynttä?) mahdollisimman pieneksi pilkkottuna. Lisää mukaan 1-2 rkl vehnäjauhoja, 8 dl kasvislientä (laitoin 2 kpl liemikuutioita) ja maun mukaan valkopippuria. Anna kiehua 20 minuuttia. Lisää puolessa välissä mukaan kimpale (taisi olla vajaa 100 gr) sulatejuustoa (minulla oli viherpippuriversio) ja anna sulaa. Lopuksi mukaan 1 dl tetrassa kuohkeaksi ravistettua kuohukermaa, lämmitä. Nauti maalaisleivän kera.

2 comments:

Maira said...

Kuulin tänään 28.11.08 ensimmäistä kertaa valkosipulikeitosta! Googlasin tietysti heti, että mitä se on ja voiko sitä jopa tehdä itse myös tämmöinen jauhopeukalon puutteesta kärsivä ihminen...

Googlasin siis keittoa ja eksyin sitä kautta tänne sivuillesi. Kokeilin tätä reseptiäsi ja lisäsin siihen vielä vähän ruohosipulia.

Voi juma miten mahtava keitto!!!! Jopa lihaa syövä mieheni (ei syö mitään jossa ei ole lihaa, ikinä!) söi hyvällä ruokahalulla ja kehui että on todella hyvää.

Kiitos siis reseptistäsi, tätä tullaan meidän taloudessa tekemään useamminkin. Myös kissa lipsi sormelta tätä! :D

Anonymous said...

Kokkalin tänään ja oli todella upea keitto! Kokeilkaa ihmeessä valkosipulin ystävät ja uudetkin!