Dec 13, 2006

Kiusattu kana


Tämän ohjeen sävelsin ihan omasta päästäni jääkaapissa olevista aineksista, en jaksanut lähteä kauppaan.. Kana on meillä erittäin paljon käytetty raaka-aine, ja yritän keksiä ja etsiä siitä aina uusia reseptejä. En tiedä täyttääkö tämä kanakiusauksen kriteerejä ollenkaan , mutta minusta se on jo aikamoista piinaamista, jos ensin paistetaan ja sitten vielä laitetaan uuniin melkein tunniksi. ;D Juureksista voi käyttää mitkä ikinä maistuvat parhaiten, bataattikin voisi olla hyvä lisä tähän. Samoin sulatejuusto, oman maun mukaan.



250 gr kanan filesuikaleita (käytin hunajamarinoituja)
3-4 isohkoa porkkanaa
1 iso palsternakka
pala juuriselleriä
(lanttua, naurista jne.)
Provencalen yrttimaustetta
mustapippuria
suolaa
1 rkl hunajaa
2,5 dl ruokakermaa
1 dl vettä
200 gr viherpippurisulatejuustoa (käytin Koskenlaskijaa)

Paista kanasuikaleet pannulla kypsiksi, siirrä uunivuokaan. Lisää pannulle kerma, vesi ja sulatejuusto, anna kuplia miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut. Paloittele juurekset ja lsiää vuokaan mausteiden kanssa. Kaada lopuksi päälle kastike ja sekoita. Halutessasi ripottele vielä juustoraastetta koko komeuden päälle. Hauduta uunissa 200 asteessa noin 50 min.

No comments: