Dec 18, 2006

Kreikkalainen lihapata


Anteeksi kuvan huono laatu =( Mutta makuhan se tärkein on.. Enää en muista mistä tämän reseptin olen bongannut, löysin sen tuolta arkistojeni kätköistä ja päätin kokeilla. Hyvää tuli, tosin oliivit olisi voinut jättää pois, ruokaa tuli ehkä vähän liikaa kaikkea. Lisäkkeeksi keitin perunoita ja tein rucola-fetasalaattia fetan jämistä. Lihana oli naudan suikaleita, marketissa ei ollut(!) lapaa eikä etuselkää, enkä niiden takia viitsinyt enää keskustaan ajaa. Mutta joku päivä pitää tehdä tätä ihan "oikeasta" lihasta =)



400 g luutonta naudan- tai lampaan lapaa tai etuselkää
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
½ chili tai ripaus chilijauhetta
5 salottisipulia
3-5 valkosipulinkynttä
pala selleriä
pippuria
1 vihreä paprika
4 dl lihalientä
2 tl hunajaa
2 tomaattia
1 dl oliiveja
100 g fetajuustoa

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja selleri. Leikkaa sipulit puolikkaiksi, valkosipulit viipaleiksi ja selleri paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Paloittele tomaatti lohkoiksi. Kuumenna öljy padassa, lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää lihapalat ja ruskista niitä. Lisää pataan sipulit ja selleri. Mausta pippurilla. Kypsennä hetki sekoitellen ja kaada päälle lihaliemi ja hunaja. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää paprikat joukkoon puolen tunnin kypsentämisen jälkeen. Lisää pataan lopuksi tomaatit, oliivit ja murustettu fetajuusto

No comments: