Arkea ja juhlaa, suolaista ja makeaa, sitruunaa ja sokeria, suolaa ja pippuria.. Tervetuloa tutustumaan meidän keittiöön!
Dec 13, 2006
Mamman mustikkapiirakka
Postaanpas tähän heti perään sittenkin tuon mustikkapiirakan. Tein sen jälkkäriksi ja illan iloksi, myöskin kaapista (ja pakastimesta) löytyvistä aineksista. Huomenna onkin kauppareissu edessä =). Ohje on peräisin äidiltäni ja tämä on yksi niitä ensimmäisiä leipomuksia mitä itsekin olen pienenä tehnyt. Ja aina yhtä hyvää...
Pohja:
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
300 gr voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
n.3 dl mustikoita (jäisenä)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokerisähkövatkaimella. Lisää vuorotellen voisulaa ja vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Olen tehnyt tämänkin sähkövatkaimella, vaikka ei saisi, tosin pohjan ei tarvitsekaan olla kovin kuohkea. Levitä taikina nuolijalla leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Sekoita keskenään kermaviili, sokeria, muna ja vaniljasokeri. Levitä jäiset mustikat tasaisesti pellille ja kaada ohuena nauhana kermaviiliseos kaiken päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
18 comments:
oli todella maukas piirakka :)) ja todella kesäinen! kiitos ohjeesta..
Mahtava ohje, tuli mehevää ja muhevaa :)
Mukavaa että on maistunut! :D
Päädyimme syyskuussa tähän blogimerkintään, kun haimme Googlella makoisaa mustikkapiirakkaohjetta. Nyt olemme tehneet jo kolme kertaa ja resepti on talletettu omaan arkistoomme.
Hieno juttu. Ohje on muistaakseni alkuperältään jostain 60-luvun kotikeittiö-kirjasta, mitä äidilläni oli. Kyllä ne on ennen vanhaan osanneet ;)
Suosittelen korvaamaan osan jauhoista grahamjauhoilla tai leseillä. terveellisemmän herkullista! t. ninaJ
Ajattelin tänään leipoa oikein paljon. Tämä kyllä tulee tämänpäiväiseen leipomislistalle :)
Googlettelin mustikkapiirakan ohjetta ja tänne päädyin :) Napataan ohje talteen, kiitos :)
Todella maukasta! Pidän marjaisista piirakoista, joten laitoin mustikoita reilummin ja kantsii varmaan kokeilla eri marjoilla; vaikkapa puolukka-kookoshiutalesekoituksella. Mutta selvää on, että resepti tulee jatkossakin käytetyksi. KIITOS SIITÄ!
Kiitoksia kommenteista, mukava huomata, että muutkin tykkää. :) Tämä on kyllä sellainen luottopiirakka, joka vaan paranee vanhetessaan ja kohtahan se alkaa mustikkakausikin olla taas käsillä, niin voi tehdä tuoreista marjoista tämän.
Oi, hyvältä ohjeelta näyttää, mustikat on haettu metsästä ja nyt kauppaan ostamaan aineksia :)
Kiitos reseptistä, tein tätä tänään tuoreista mustikoista! :)
Itse tein muuten ohjeen mukaan, mutta lisäsin 5 kpl keskikokoisia jäisiä mansikoita pieneksi leikeltynä mustikoiden sekaan ja yhden teelusikallisen vaniljasokeria lisää päälliseen.Saas nähä mitä tulee.Makeaa toivottavasti!
Olin tänään mustikassa...
Täältä löytyi ohje jota käytän
Kiitos.
Vedin juuri uunituoreen piirakan uunista ja ensimmäiset palat on maisteltu. Rasvan määrää vähensin noin 100g ja siltikin tuli älyttömän hyvää :)Kiitos ohjeesta!
rasvaa tosiaan muissa saman piirakan ohjeissa 100 g, mutta erikoisen hyvää oli kyllä.
Ihanan makuinen piirakka! :) Netistä löytyneet reseptit on hyvin vaihtelevaa tasoa, mutta tämä resepti on aivan parhaasta päästä ehdottomasti! Pitää ottaa talteen itelleki!
Hienoa, että noin monelle on piirakka maistunut :) Kiitoksia kommenteista. Rasvan määrää voi tosiaan ruksailla itselle sopivammaksi jos haluaa, aika paljonhan tuohon tuota voita tulee...
Post a Comment