Dec 11, 2006

Omenapiirakka

















Laitetaanpas heti toinen suosikki perään, kun löytyi kuva koneelta. Tämä on tehty syksyllä, kun omena-aika oli parhaimmillaan. Kardemumma ja kaneli antaa piirakalle vähän jouluisen vivahteen, jtoen miksei tätä voisi syödä vaikka näin talvisaikaankin. Tämä on nopea ja helppo tehdä, ainekset vain sekaisin ja uuniin.


2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia
2 dl kermaviiliä
1 dl öljyä
1 kananmuna
2-3 hapahkoa omenaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen kermaviili, öljy ja kananmuna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan ja asettele viipaloidut omenat päälle. Ripottele halutessasi vielä kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa noin 30 min.

2 comments:

Noora said...

Onpa mukavan oloinen blogi sinulle rakkaasta aiheesta.. täytyypi seurata reseptejä ja välillä aktivoitua itsekkin kokiksi, eikä aina vain tulla sun valmiiseen ja herkulliseen pöytään. Hieno erilainen idea!

Jenni said...

Kiitos, tosin idea on täysin pöllitty netistä, näitä ruokablogeja on aika paljon. Mutta koitan tehdä parhaani pitääkseni mielenkiintoa yllä =)