Jul 3, 2008

Kanacurry vol.2


Kanacurryahan olen tehnyt ennenkin , mutta tämä versio oli niin maukas, että on ehdottomasti postaamisen arvoinen. Ja mausteet on kuitenkin hieman erit, tuo edellinen curry on enemmän intialaista alkuperää ja tämä taas viittaa ehkä vähän enemmän thaityyppisiin ruokiin (lime olisi muuten saattanut elävöittää vielä enemmän tuota makua, pitääpä muistaa ensi kerralla).

Näin kesän kynnyksellä tulee valitettavan vähän vietettyä aikaa sisällä, joten postaamisetkin jää sitten hiukkasen vähiin. Plus että loppukesän suuret juhlat verottaa jonkun verran aikaa suunnittelullaan, mutta niistä lupaan postata sitten jotain kun sen aika on... =)

Tässä ohjetta curryyn, aineista tulee neljä reilua annosta

3 kpl kanan filepihvejä suikaleina (maustamaton)
2 kynttä valkosipulia
1 tl inkivääriä (tuoretta, raastettuna)
1 chilipalko (ei siemeniä)
hiukkasen curryjauhetta
1 tavallinen sipuli
1 nippu kevätsipulia
1 prk tomaattimurskaa
1 tl punaista currytahnaa
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
suolaa, pippuria
vettä
2 dl ruokakermaa
tuoretta korianteria

Kuullota valkosipulia ja inkivääriä chilin kera hetki öljyssä, lisää kanat ja paista kypsäksi. Mausta suolalla&pippurilla, lisää mukaan sipulit sekä currytahna, juustokumina ja kurkuma, pyörittele hetki. Lopuksi tomaattimurska, tilkka vetta ja ruokakerma. Anna porista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoa salaatin ja basmatiriisin kera.

4 comments:

Anonymous said...

Kiitos!!!tuntuu ihanalta ,kokeilen heti huomenna.

Jenni said...

Tulehan kertomaan sitten mitä tykkäsit! =)

Anonymous said...

oi että oli hyyyyyvääää!

Anonymous said...

Kivasti löi google hakusanalla kanacurry reseptisi ensimmäiseksi. Helppo tehdä ja oikein hyvää, mutta tomaattimurska tuntui jossain määrin vievän ponnen sitä edeltäneestä kana- ja kasvissekoituksesta, joka kypsyysmaistamisella maistui huiken hyvältä. Kiitos reseptistä.