Jul 16, 2008

Mansikkakakku


Kuten blogistani saattaa huomata, olen yksinkertaisen ruuan ystävä. Minusta ruoka on parhaimmillaan, kun se on tehty rakkaudella, mahdollisimman puhtaista raaka-aineista ja mahdollisimman simppelisti. Niinkuin tämä kakku. Kesän ensimmäisen mansikkakakun ei tarvitse olla juurikaan tätä monimutkaisempi ja kaikista parasta se on kun se syödään suoraan tarjoilulautaselta. Iso lusikka vaan käteen ja ääntä kohti =)

Ja näin yksinkertaisesti tämä syntyi;

3 munaa
sokeria (saman verran kuin munia oli lasissa)
jauhoja (saman verran kuin sokeria)
n. 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi joukkoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, sekoita hyvin. Paista pienessä kakkuvuuassa (halkaisija 18 cm) 175 asteessa noin 15 min tai kunnesa reunat alkavat irtoamaan. Nosta kakku uunista, irrota vuuasta ja anna jäähtyä.

0,5 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna (itse käytin koko purkin ja se oli liikaa)
1 prk valmista vaniljarahkaa
500 gr mansikoita (tai enemmän jos haluaa)

Sekoita rahka vaahdotettuun Vanillaan. Halkaise kakkupohja kahtia isolla veitsellä ja kostuta pohja vaniljamaidolla. Pilko pohjalle mansikoita ja levitä päälle vaniljarahkaseosta. Asettele kansi päälle, kostuta se ja levitä loppu rahkaseos kakun päälle. Koristele mansikoilla.
Omaan kakkuunni laitoin liikaa Flora Vanillaa, siksi tuo päällynen on noin juoksevaa. Mutta hyvää oli silti =)

2 comments:

Anonymous said...

Ihanaa! Minä en ole vielä syönyt yhtään mansikkakakkua tänä kesänä, mutta mieli kyllä tekisi.

Jenni said...

Siitä vaan sitten kakun tekoon, johan se on jo aikakin ;)