Arkea ja juhlaa, suolaista ja makeaa, sitruunaa ja sokeria, suolaa ja pippuria.. Tervetuloa tutustumaan meidän keittiöön!
Jul 11, 2008
Pekonipotut
Eli hiukan tuhdimpaa kesäruokaa. Ja kesäruokaa tämä on siksi, kun ko. ruoka on ihan pakko tehdä uusista perunoista, vanhoista tulee pahaa, suoraan sanottuna. Käy hyvin grillatun lihan tai jopa kalankin kanssa. Hyvää on.
800 gr uusia perunoita keitettynä al dente
1-2 kevätsipulia varsineen
1 pkt (170 gr) pekonia, käristettynä rapeaksi
pari kourallista krutonkeja
0,5-1 purkki kermaviiliä
sipulikeittoaineksia
(suolaa,) pippuria
tuoretta persiljaa/ruohosipulia
Kuutio perunat kulhoon kun ovat vielä lämpimia, lisää mukaan sipulit, pekonit ja krutongit. Sekoita sipuliekittoainekset (kokeile paljon menee maistelemalla, yleensä vähän vajaa pussillinen/purkilliseen kermaviiliä) kermaviiliin, mausta pippurillla (suolalla jos tarpeen) ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Ripottele päälle persilja. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Nauti grillatun lihan/kalan kanssa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment