Feb 27, 2008

Kananuudelikeitto


Tässä ihanan lämmittävässä keitossa yhdistyy kyllä kaikki flunssa-ajan luonnonlääkkeet; inkivääri, valkosipuli ja chili. Sekä tietysti kanaliemi, tuo juutalaisten penisilliini :D Nuudelit lasken kanssa täysin flunssaruokiin, kunnon lohturuokaa nekin. Ohje on Valion lehdykästä ja saa paikkansa ainakin meidän arkiruokien kirjossa.

Ohje:

2-3 tl Oivariinia
0,5 tl currya
1 tl kurkumaa
2 rkl tuoretta inkivääriä (käytin inkivääritahnaa purkista)
2-3 kynttä valkosipulia raastettuna
300 gr broilerin filesuikaleita (marinoimaton)
2,5 rkl makeaa chilikastiketta
1 pss kasvissekoitusta
1 l kanalientä
3 dl nuudeleita
3 dl ruokakermaa
1 dl tuoretta persiljaa tai korianteria

Kiehauta mausteet (inkivääri, curry, kurkuma, valkosipuli) oivariinissa, lisää kanasuikaleet ja anna paistua kypsäksi. Lisää chilikastike ja kasvikset, kuumenna ja sekoita. Kaada mukaan kanaliemi ja anna kiehua viitisen minuuttia. Murenna nuudelit pieniksi ja lisää keittoon, anna nuudeleiden pehmetä. Lopuksi kaada mukaan ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle yrtit, nauti tuoreen leivän kera.

5 comments:

Anonymous said...

Kuulostaapa varsin ihanalta keitolta :) Ja totta tosiaan, flunssa-aallon aikana vois olla varsin järkevää syötävää tämä keitto kun näinkin hyvät luonnonrohdot pitää sisällään!

Jenni said...

kyllä, ja tuon jaksaa flunssaisena tehdäkin, ei ole mikään vaikea tai aikaavievä soppa :)

Hanne said...

Tein tätä kananuudelikeittoa eilen ja tuli aivan loistavaa! Ruokakermaa laitoin vain reilu 1dl. Mausteet osui nappiin! Kanana käytin koipi-reisistä nypittyä lihaa (1,5 koipireidellistä). Huomasin että sulla on täällä muitakin hyväntuntuisia reseptejä, erityisesti nyt noteerasin nämä itämaiset. :-)

Jenni said...

Hei Hanne!
Soppa on kyllä erikoisen hyvää, juuri tehtiin sitä näin ja sopii hyvin vähän kevyempänä vaihtoehtona joulun ajan mättämisen jälkeen. :)

Fernis said...

Jääkaapin sisällön puitteissa korvasin kerman kookosmaidolla (kannattanee aina), jätin chilikastikkeen pois, ja lisäsin pienen lorauksen soijaa. Liemen tein kasvis- ja kanafondilla. Maustekaapista löytyi vielä vanha Tom Yum mausteseos, joka sopi tähän kuin nenä päähän.

Lopputulos aivan loistavaa.