Feb 23, 2008

Vadelma-rahkapiirakka

Myllyn Paras on kyllä ollut tähän mennessä ihan paras arkileivontasivusto, ainakin meillä ahkerassa käytössä. Suht helppoja toteuttaa ja maukkaita ohjeita, missä on myös terveellisyys otettu huomioon. Niinkuin tässäkin piirakassa. Mies sanoi tätä "terveyspiirakaksi" eikä suostunut syömään kuin yhden palan. No jäipähän mulle enemmän ;)
Ohjeesta tulee normikokoinen piirakkavuuallinen.

Pohja:

0,5 dl pullomargariinia
1 dl kevytkermavalmistetta
1 muna
1 dl sokeria
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl kaura- tai vehnäleseitä

Rahkaseos:

1 dl maitorahkaa
1 dl kevytkermavalmistetta
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

4 dl vadelmia


Sekoita rasva, kerma ja muna sekaisin keskenään. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.


5 comments:

Catalina said...

Herkullisen näköistä terveyspiirakkaa!! :)

Jenni said...

Kiitos, se olikin hyvää. Tuota pohjaa tulee varmaan käytettyä muihinkin makeisiin piirakoihin.

ylimuuli said...

Myllyn paras on kyllä erinomainen lähdesivusto, ittekin vierailen siellä aika alvariinsa kun tarvitsee jotain perushyviä ohjeita esim. töissä, potilaan kanssa. Löysin mm. läjän ökyhelppoja sekoita ja paista -kahvikakkuja, jotka soveltuvat erinomaisesti sinne töihin.

Piiras näyttää ihanalta ja mun mielestä "terveys"-piirakat on yleensä melkein parempia, usein enemmän purutuntumaa, maukkautta ja jää parempi olo.

Jenni said...

Purutuntumaa tuossa todella on, sen takaa nuo leseet ja tummempi jauhoseos mitä käytin. Sekoita ja paista-kahvikakut kuulostaa hyviltä... ;)

Kmsu said...

Hyvän näköistä piirakkaa! Ja terveellisyyskin on vain plussaa.:)