Arkea ja juhlaa, suolaista ja makeaa, sitruunaa ja sokeria, suolaa ja pippuria.. Tervetuloa tutustumaan meidän keittiöön!
Feb 21, 2008
Kreikkalaiset lihapullat
Kuva nyt ei jotenkin anna oikeutta sille, miten herkullisia nämä oikeasti olivatkaan. Mainio pohjoisen (poron muodossa) ja eteläisen Euroopan liitto, joten Kali Oreksi! (= Hyvää ruokahalua kreikaksi). Tosin en kyllä edes tiedä, että tehdäänkö Kreikassa lihapullat näin, mutta mausteiden ollessa kotoisin sieltäpäin, saavat luvan totella tuota nimeä.
Tässä ohjetta:
500 gr poron jauhelihaa
200-300 gr sikanautajauhelihaa
puolikas pussi sipulikeittoaineksia
2 munaa
puoli purkillista kermaviiliä
fetajuustoa
tomaattipyrettä
paprikajauhetta
suolaa, pippuria
oreganoa
Sekoita lihapullataikina-ainekset keskenään, anna hetki maustua (30 min-2 h) ja leivo suuriksi pulliksi (meillä oli miltei nyrkin kokoisia...). Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Tarjoa oliivi-tomaattikastikkeen ja riisin kera.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Hih, kreikkalainen poro.
Näin se globaalisaatio etenee... ;D
Vau, nämä on varmasti hyviä! Meilläkin on hirvenjauhelihaa pakkasessa, voisipa kokeilla omat kreikkalaiset pullat siitä. ;)
Kuuska; Kannattaa kokeilla, hirven ja poron jauhelihassa on se hyvä puoli, että rasvaa on todella vähän, jolloin lihan makukin on parempi.
Post a Comment