Jun 11, 2007

Tonnikalakolmioleipä


Meidän keittiömme käytetyin kala on ehdottomasti tonnikala :D Jos sitä nyt varsinaisesti kalaksi voi kutsua. Näillä tämän hetkisillä budjeteilla kun ei hirveästi ole varaa kunnon kokonaiseen kalaan, niin täytynee tyytyä tähän vielä jonkun aikaa. Mutta eipä se siitä tee yhtään sen huonomman makuista! =)
Ohje sopii kevyeksi lounaaksi, piknikille, illanistujaisiin you name it. Ja kasviksillahan voi versioida sitten ihan miten haluaa.
Mutta näin meillä mennään:

Tonnikalatahna:

2 dl majoneesia (ja jos käytät kevytversiota niin Hellman´s on ihan ehdoton! Tähän käy myös partaäija-jogurtti)
1 prk tonnikalaa vedessä
1 pieni sipuli pieneksi hakattuna
1 kynsi valkosipulia
suolaa, pippuria
1 tl sambal oelek-chilitahnaa (tai mexicana-kastiketta)

Sekoita tahnan ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä vähintään 30 min. Levitä tahnaa paahtoleivälle (vehnäplus oli meillä), lataa päälle kurkkuviipaleita ja salaatinlehti ja paina toinen leipä päälle. Leikkaa kolmioksi. Nami.

Tuota tonnaritahnaahan voisi käyttää myös voileipäkakun täytteenä, toimisi varmasti kalakakussa.

4 comments:

Lotta said...

Tonnikala taitaa tosiaan olla useammalle opiskelijalle se tutumpi vaihtoehto, myös meillä. :) Mutta on se kyllä herkkuakin, erityisesti tonnikalalasangea tulee tehtyä aika usein. On jotenki kevyempääkin ku normi jauheliha lassu. :)

Tusla said...

Kala-allergisellakin nousee veri kielelle! Yleensä sitä aina himoitsee sitä, mikä on kiellettyä... :)

Kuvissanne on muuten ihanat värit. Todella raikkaita otoksia, silmät lepää ja nälkä kasvaa!

Jenni said...

Kiitos tusla kuvakehuista, kovasti kiinnostaa tuo kuvauspuoli ja nyt tuon uuden kameran myötä on otoksetkin onneksi parantuneet :D

Tonnikalalasagne on muuten hyvää, taitaa ainakin yksi resepti löytyä täältäkin blogista..

Minna said...

Hyvältä ohjeelta vaikuttaa. Taidan kokeilla näitä tupareihini. =)