Jun 8, 2007

Juustoraviolit ja punaista pestoa


Kiirettä pitää töiden ja koulun kanssa. Ensi viikolla on vielä viimeiset lähiopetukset ennen kesätaukoa, ja rästitehtäviä on joka sormelle, jollekin jopa kaksi. Eikä asiaa auta ollenkaan se, että töitäkin pitää tehdä..Joten on nuo vähän isommat kokkailut jääneet nyt vähemmälle, ja päämääränä on ollut tehdä joko kerralla paljon tai sitten helppoa nopeasti. Tämä menee siihen helppoa nopeasti-kategoriaan, raviolit oli valmiita, samoin pesto. Tehtäväksi jäi ainoastaan salaatti. Mutta syy tämän postaukseen on se, että tässä on oikeasti mitä mainioin kesäinen lounasruoka, ei liian raskasta eikä liian aikavievää kaikilta muilta riennoilta..

Tähän siis tarvitset; paketillisen valmiita, tuoreita ravioleja (meillä oli juustoversio), pari ruokalusikallista punaista pestoa (tykkään enemmän tuosta punaisesta versiosta, on siis tomaattipohjainen), hippusen suolaa, raastettua parmesaania ja mustapippuria. Vihersalaatin voi tehdä kesän varhaisvihanneksista, hyvää..

Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan reilussa, suolatussa vedessä. Valuta, heitä takaisin kattilaan, laita vielä levylle ja sekoita mukaan pesto. Pyöräytä pari kertaa, annostele lautasille salaatin kera ja ripottele päälle parmesaania sekä rouhaise mustapippuria myllystä. Siinäpä se.

2 comments:

Miqu said...

Tehtiin grillatulle lihalle vähän vastaavaa pastaa, joka toimi myös kylmänäkin. Kokeiltiin punaisella ja vihreällä pestolla, mutta toimi myös ilmankin.

Jenni said...

Joo, toi punainen pesto on kyllä hyvää. Sopii muuten myös lämpimiin voileipiin :D