Jun 15, 2007

Pannupizzaa


Päivänpiristyksessä tehtiin taannoin tätä pannupizzaa, ja maukasta tulikin. Tosin reunan rapsakkuutta jäin vähän kaipaamaan, ehkä taikinaan olisi pitänyt lisätä rasvaa. Vai tietääkö kukaan? Haen siis vähän samansuuntaista ohjetta kuin millä esim. Rossossa tehdään pannupizzat. Jos jollakulla ko. ohje löytyy, niin ilmoitelkaa ihmeessä!

Ohje löytyy siis tuon linkin takaa, muuntelin tuota sen verran, että laitoin koko 400 gr jauhelihaa sekä tein tomaattisoosin tomaattipyreestä, vedestä ja mausteista (=suola, pippuri, oregano, worcestershirekastike). Juustoa tuli ehkö hiukkasen liikaa, mutta tämä jäikin Miehelle syötäväksi kun lähdin kevään viimeiselle koulureissulle :D


6 comments:

Anonymous said...

moi!
Meillä tehdään pannupizzan pohja seuraavalla summittaisella ohjeella

3 dl maitoa/kermamaitoa
100g margariinia
1 pala hiivaa
ripaus suolaa
tarpeeksi jauhoja

Laita maito+margariini kattilaan/mikroon lämpeämään. Lämmitä niin, että margariini sulaa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Sekoittele kunnes hiiva liuennut ja lisää suolaa. Laita jauhoja sen verran, että saan mukavan pehmeän sileän taikinan. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin noin tunniksi, tai siksi aikaa kunnes valmistat täytteen.

Painele taikina 2 isohkoon pannupizzavuokaan tai isolle leivinpellille. Lisää täytteet ja paista 200'C kunnes juusto on kauniin ruskeaa (noin 15-20 min)

Jenni said...

Moikka!
ja kiitos ohjeesta, täyykin kokeilla joku päivä! :D

Anonymous said...

Todella herkullisen näköistä pitsaa! Kannattaa laittaa taikinaan hieman öljyä, sillä saa rapsakamman pohjan.

Miqu said...

Kokeilin itsekin tehdä pannupizzaa ja sain mielestäni suht rapeat reunat löytämälläni ohjeella, lisäsin itse kyllä öljyä. Täytettä oli sen verran, ettei ihan käsin voinut syödä - ainakaan lämpöisenä. Rosson BBQ-chicken pannupizzan ohje kastikkeineen olisi itselläni haussa... ;o)

Mikko said...

Heh, joku muukin koittaa metsästää Rosson pizzojen ohjeita. :) Itsellä kohteena sohvi, jossa pannupohjan sijaan ruispohja.. muuten sama, tosin itse otan aina vielä lisätäytteenä pinjansiemeniä. Tällä kotiohjeella ollaan päästy lähimmäksi, pohja on edelleen aika erilainen ("pikkupizzojen" pohja oikeastaan), mutta ihan yhtä maukas. Resepti on kasvis-variaatio tuosta mainitusta ja ihan vaan kokeilemalla keksitty. :)

Jenni said...

Tuo öljyn lisääminen tuohon ohjeeseen taitaa olla se pointti, nyt pitääkin ryhdistäytyä, irrottaa itsensä grillin äärestä ja alkaa vääntämään pizzaa! :D