Jan 26, 2008

Erilainen kreikkalainen


Ohjeen bongasin eräältä foorumilta, kuulosti niin herkullisen kevyeltä, että oli pakko kokeilla. Ja sitähän se olikin. Jos joku on miettinyt, että miten se kaalisalaatti siellä kiinalaisissa ravintoloissa tehdään, niin tässä vastaus. Tuli nimittäin ihan samanmakuista =) Tämä on myös mitä mainioin matkaevässalaatti, ilman nuupahtanutta salaattia tämä säilyi meilläkin maiosti jääkaapissa kolmisen päivää hyvänä.

Ohje:

Kaalta suikaleina (oliskohan ollut noin 400 gr, aika reilusti kuitenkin)
sipulia
kurkkua
paprikaa
oliiveja
fetajuustoa
öljyä
etikkaa (käytin ihan normietikkaa, varmasti muutkin käy)
suolaa, pippuria

Laita suikaloidut kaalit ja sipuli salaattikulhoon, kaada päälle n. 3-4 rkl etikkaa. Anna maustua tunnin verran. Lisää muut ainekset oman maun mukaan ja lopuksi ripottele öljyä sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarjoa vaikka tuoreen leivän kera.

2 comments:

Anonymous said...

Kreikkalainen salaatti on herkkuani ja kuulostaa tällaisena versionakin hyvältä! Pitääpä joku kerta kokeilla.:)

Jenni said...

Kannattaa ehdottomasti, on todella hyvää. Just lähti uusi satsi maustumaan =)