Jan 13, 2008

Pienet porkkanapiiraat


Popsi, popsi porkkanaa... Moni yhdistää porkkanapiiraan tai -kakun johonkin makeaan. Jotenkin porkkana ei ole ollut ikinä ensimmäisenä mielessä mietittäessä suolaista piirasta. Senpä takia näitä olikin niin hauska kokeilla. Ja vielä kun maistuivatkin erittäin hyviltä, niin mikäpäs se siinä. Ohje on viime syksyn Maku-lehdestä, numeroa en muista kun oli vain revitty resepti kaapissa.. Mainio ohje muuten illanistujaisiin jos on vegetaristeja tulossa (olettaen, että käyttävät maitotuotteita).


Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
100 gr voita (margariinia)
15 gr hiivaa
1 dl maitoa

Täyte:

1 rkl voita
400 gr porkkanaa raastettuna
2 dl kasvislientä
1 pkt Koskenlaskijajuustoa (viherpippuri)
1-2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
1 dl persiljaa

Nypi jauhot ja rasva muruksi, sekoita mukaan lämmin maito jossa hiiva on mukana ja vaivaa tasaiseksi. Anna levätä täytteen teon ajan.

Paista porkkanaraastetta hetki pannulla voissa ja mausta valkosipulilla. Sulata juusto kuumaan kasvisliemeen ja sekoita raasteen mukaan. Mausta pippurilla ja sekoita mukaan tuore persilja. Jaa taikina 12 palaan ja painele muffinssipellin koloihin. Täytä raasteseoksella. Paista 200 asteessa noin 30 min.

2 comments:

Anonymous said...

Eksyin ensimmäistä kertaa tänne blogiisi, mutten varmasti viimeistä! Nämä porkkanapiiraset ainakin menevät jossain vaiheessa testiin, kuva on herkullinen!

Jenni said...

Kiitos, herkullisia ne ovatkin, tosin nyt vasta muistin, että unohdin valkosipulin noista omista kokonaan pois.. :D