Jan 5, 2008

Arjen harmaan sankarit

Eli pannuleipää ja kaalinakkikeittoa. Nyt kun juhlat on viime vuodelta juhlittu, on aika palata arkeen ja tiukan euron pariin. Budjettiasioista johtuen taitaa bloggaileminen keskittyä enemmänkin juurikin tuonne leivonta/arkiruokaosastolle, mutta yritetään keksiä sinnekin jotain uutta piristystä aina välillä.

Tuon ylläolevan pannuleivän ohjeen löysin Elovenan sivuilta, missä muuten on paljon hyviä ja edullisesti toteutettavissa olevia leivontaohjeita. Joten kanssaopiskelijat, sinne mars!

Tässäpä ohjetta leipään:

5 dl vettä
4 dl Elovena-kaurahiutaleita
1 ps Sunnuntai-kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl Kultasula-rypsiöljyä
6 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
Voiteluun: munaa
Pinnalle: Elovena-kaurahiutaleita

1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola, öljy sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (noin 30 x 35 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
4. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.
5. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Uutta vuotta vietimme mökkeillen Kuusamon korpimetsässä ja siellä menu koostui mm. poronkäristyksestä sekä juhlailtana itsetehdystä pizzasta, poropullista, salaateista sekä hyvistä juomista. Kuvia en valitettavasti saanut, mutta poropulliin sekä kyseiseen mahtavaan lihaan tulen palaamaan varmasti myöhemmin, joululahjaksi saadun puolikkaan vasan avustuksella.


Mutta nyt arjen harmauteen, vai pitäisikö sanoa tomaattisuuteen, nakkisopan myötä. Soppa on kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan muotoiltu versio kuuluisasta "laihdutussopasta", joten sisältää kaalia, tomaattimurskaa, paprikaa, kasvisuikaleita pari pussia sekä nakkeja paketillisen. Perunaa ei ole tällä kertaa. Mausteina paprikajauhetta, lihafondia, pippuria sekä yrttimaustetta. Siinäpä se. Maistui kinkun ja laatikoiden jälkeen kyllä enemmän kuin hyvin.

5 comments:

Timo said...

Aiheeseen liittymättömänä kommenttina, ohutkirjasiminen musta teksti punaisella taustalla on aika tavalla hankalampaa luettavaa verrattuna vanhaan ulkoasuun :)

Jenni said...

Kiitos kommentista, olen vähän vaiheessa tuon pohjan kanssa, kun halusin juotain muutosta mutta mikään ei oikein tunnu omalta..

Tusla said...

Erinomainen arjen sankari tuo pannuleipä. Piti heti kokeilla ja hyvää tuli ja nopeasti! Maukas ja kätevä ohje.

Jenni said...

Pannuleipä on kyllä ihan mitä mainioin herkku arkeen. Mukavaa, että on maistunut teillekin :D

Gab said...

Oikein hyvää leipää tulee tällä ohjeella :) Tätä on tullut tehtyä jo monta kertaa, välillä hieman muokattuna myös, esim. elovenat olen vaihtanut neljän viljan hiutaleiksi, tai lisännyt joukkoon auringonkukansiemeniä.