Dec 6, 2007

Pätkiskakku


Tämän kakun tekemiseen ei kyllä ollut mitään tekosyytä. Jos siskon vierailua ei lasketa ;) Pätkikset oli tarjouksessa ja netistä löytyi hyvä resepti, ettei ihan omiin suihin olis koko pussillista mennyt. Tämä oli muuten erittäin helppo tehdä, onnistuu varmasti jokaiselta, kun mitään vaahdotuksia tms. ei tarvita.

Tässä ohjetta:

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä
3 munaa


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus:
170g suklaata
100g voita

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

3 comments:

pikkulintu said...

Ihana kakku! Kuulostaa kyl tosi helppotekoiselta, ei tule edes kauheasti tiskiä. :) Pätkikset sopii kyl kaikennäköiseen leivontaan.

Anonymous said...

Ihanan näköinen! Kuinkas tuo kuorrutus, onko se pehmeä vai kova leikattaessa? :)

Jenni said...

Tuo on kyllä yksi helppotekoisimmista kakuista mitä olen ikinä tehnyt, kannattaa kokeilla.

Kuorrutus on pehmeää, rasvan ansiosta ei kovetu (käytin pullomargariinia).