Nov 25, 2007

Synttärikaakkua eli Mansikka-suklaatäytekakku


On ihan mahtavaa kun synttärit (koko talouden itseasiassa) osuvat tähän kaikista pimeimpään ja synkimpään vuodenaikaan, joten on aina jokin syy leipoa jotain hyvää ja pitää pienet kekkerit. Ja se jos mikä piristää näin pimeyden keskellä :D Kakkuun löysin ohjeen Marielta, kukapa ei tykkäisi suklaasta ja mansikoista? Ja herkkulistan ykköspäässä ne ovat myös allekirjoittaneella.
Pöydässä oli lisäksi tarjolla kinkkupiirakkaa, pizzapuusteja sekä suolakeksejä&juustoja.

Ohjetta kakkuun:

6 munaa
vehnäjauhoja (saman verran tilavuusosina)
sokeria (saman verran tilavuusosina)
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi jauhot&leivinjauhe mukaan seokseen ja kääntele tasaiseksi. paista jauhotetussa vuuassa 175 asteessa noin 30-40 min. Anna jäähytä ja leikkaa keskeltä kahtia. Marien ohjeessa kakku oli leikattu kahteen kerrokseen, minun kakkuni ei siihen riitänyt, vaikka vuokakin oli samankokoinen? Laitoin siis molemmat täytteet samaan väliin.

Täytteet:

250 gr suklaata
1,5 dl kermaa

2 dl vispikermaa
mansikoita

kostutukseen käytin vaniljamaitoa

Kuorrute vispikermaa ja maitorahkaa sekä suklaarouhetta

Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi (älä keitä), ota pois liedeltä ja lisää suklaa. Anna suklaan sulaa kerman joukkoon tasaiseksi, peitä ja laita jääkaappiin jäähtymään (saa olla ainakin pari tuntia). Vaahdota jäähtynyt suklaaganache kuohkeaksi. Vaahdota vispikerma ja sekoita puolet suklaan joukkoon ja toiseen puoleen maitorahkaa parin desin verran. Kostuta (varovasti, jos käytät pakastamansikoita!) kakun pohja, levitä sille suklaaseos ja päälle sulaneet mansikat. Kansi päälle ja kostustus sekä koristelu rahka-kermaseoksella ja suklaarouheella.

Kutakuinkin ärsyttävää kun ei saa kunnollisia kuvia tähän aikaan vuodesta, valo on niin vähäistä. Täytynee paneutua tuon kameran salamavalon saloihin enemmänkin..

2 comments:

Anonymous said...

Tämä kakku menee muuten testiin ihan heti kun mahdollista :P Miten mää en ole aiemmin tätä täältä bongannut? Terkkuja vaan koko poppoolle :)

Jenni said...

Kiitoksia!
Tuo kakku on kyllä ehdottoman herkkua, varsinkin kun tähän aikaan vuodesta sen saa tehtyä tuoreista mansikoista.