Nov 8, 2007

Suklaajuustokakku


Nyt kun olen livennyt painonhallinnan kaidalta polulta, olen sen tehnyt sitten kunnolla. Niinkuin varmaan blogistakinkin huomaa.. Tosin puolustuksekseni on pakko saoa, että maistelua enempää en ole kaakkusia ja herkkuja syönyt, mutta onhan tuota tarpeeksi siinäkin.

Alkuperäinen ohje on Plussa.com-sivustolta , mutta muuttelin tuota oman jääkaappini sisällön mukaan. Laitan tähän oman versioni ohjeesta. Ihan mielettömän hyvä kakku, ja vielä tuon soseutetun mansikan kanssa, nam. Sopii hyvin joulupöytään jälkkäriksi. Johan tässä voi joulujutut aloittaa, eikös niin? =)

Pohja:

n. 150 gr Digestive-keksejä
2-3 rkl voisulaa (tai juoksevaa margariinia)
1 tl kaakaojauhetta
mansikkahilloa

Aja keksit monitoimikoneessa muruiksi, lisää mukaan kaakaojauhe sekä voisula. Painele seos irtopohjavuokaan ja levitä päälle vielä mansikkahilloa (varovasti, keksit voi lähteä liikkeelle). Aseta vuoka jääkaappiin kylmentymään.

Täyte:

4 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa vettä
1 levy (170 g) tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
2 - 3 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta (Flora)

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon liivate, suklaa, puolet sokerista, vaniljasokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot tuorejuusto-suklaa -seokseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle. Koristele pinta.

4 comments:

Meri, Helsinki said...

Ehdottomasti voi aloittaa joulujutut! t. viime vuonna jouluvalmistelut Tanskasta vasta aatoksi kotiutuneena missannut

ps. aiemmin olin se, joka nosti metakan kun JO marraskuussa kaupat alkoivat kilistä kulkusia ;-)

Jenni said...

Sama, täällä, yhtään en tykännyt kun sai paria kuukautta ennen korvansa täytyeen joululauluja..Nykyään se on ihan mukavaa :) Missähän sitä on vinksahtanut? :D

Abe said...

sulla on hyvännäkösiä kuvia!
nam!

Jenni said...

Kiitos! Kuvaaminen on yksi harrastuksista, mihin pitäisi kyllä paljon enemmän pistää aikaa..