Dec 17, 2007

Burgundin pata miinus Burgundi


Tarkoitus oli tehdä tätä ihan viinin kanssa, mutta unohtui punkut ihan kauppaan asti. Eli mentiin sitten pelkästään lihaliemellä (4 dl)+tomaattisoseella. Käytin myös purkkiherkkusieniä, joita en pannulla käyttänyt, vaan iskin suoraan pataan. Lisäsin myös hiukan juureksia (lanttua ja palsternakkaa). Hyvää tuli noinkin, oikeaa pakkassunnuntairuokaa =)

Tässä ohje:

3 sipulia lohkottuina
500 g naudanlihaa kuutioina
75 g pekoniviipaleita suikaloituna
1-2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
1 rkl tomaattisosetta
1,5 dl punaviiniä
2,5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
150 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna
1 porkkana viipaloituna
mustapippuria, persiljaa

Ruskista sipulilohkot kevyesti rasvassa. Ota sipulit padasta ja alenna lämpöä. Ruskista pekonit padassa ja nosta ne pois. Lisää lämpöä. Mausta naudanliha pippurilla. Ruskista liha. Lisää pataan pekoni ja vehnäjauho. Sekoita hyvin. Mausta tomaattisoseella. Kaada pataan viini ja vesi. Kiehauta ja lisää liemikuutio ja valkosipuli. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Lisää sipulit ja viipaloidut porkkanat, kun kypsennysaikaa on jäljellä noin puolisen tuntia. Paista herkkusieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää herkkusienet pataan. Ripottele päälle persiljaa

Tarjoa salaatin ja perunoiden kanssa.

No comments: