Sep 22, 2010

Rapeaa kanaa, perunoita ja tomaatteja uunissaJamien kotona-kirjassa on kyllä hyviä reseptejä näin syksylle. No perustuuhan koko kirja sadonkorjuuseen ja eri kasvien viljelyyn, joten onko tuo ihmekään. Meillä on viimeisen kuukauden ajan ollut pöydässä oman maan uusia perunoita ja kun pöydällä punastuneet tomaatitkin alkoivat olla kypsiä, ei tähän ruokalajiin tarvinnut kaupasta hakea kuin kanaa. Ehkäpä sekin tulee jonain päivänä omasta takaa?

Resepti on helppo, tosin vie vähän aikaa, mutta maukkaus kyllä pesee ajan. ja käyttäisin tähän tosiaan niitä uusia perunoita ihan ehdottomasti, mitä pienempiä, sen parempi.

Ja näillä mentiin:

4 kanan rintaleikettä (irrottelin luut, jätin nahkan)
uusia perunoita kourallinen per syöjä
tomaatteja kourallinen per syöjä (kirsikkatomaatit parhaita tähän)
kokonaisia valkosipulin kynsiä n. 5-8 kpl
suolaa
pippuria
oreganoa (tuoretta tai kuivattua, mutta reilusti saa laittaa)
balsamiviinietikkaa
öljyä

Keitä perunat puolikypsiksi, valuta ja anna höyrytä hetki. Kalttaa tomaatit halutessasi ( tee ristiviillot päihin, upota kiehuvaan veteen ja purista kuoret pois), itse en jaksanut vaivautua, kun kuori ei tuntunut kauhena paksulta, pistelin vaan puukolla. Paista puolitetut kanan rintaleikkeet ensin nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla öljyssä melkein kypsiksi, suolaa ja pippuroi. Nahka antaa kanalle tuon rapsakkuuden, sitä ei kannata jättää pois. Kaada perunat ja tomaatit valkosipulien kanssa laakeaan uunivuokaan, asettele niin että ovat yhdessä kerroksessa, mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hölskyttele vähän, että sekoittuvat kunnolla. Heitä kanat mukaan ja kaada päälle öljyä sekä balsamiviinietikkaa (saa laittaa reilusti molempia, tulee hyvä kastike). Paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 min.

No comments: