Sep 29, 2010

Ihan Paras Porkkanakakku




Ja tietysti se syntyy oman maan porkkanoista. Toisessa kuvassa tämän vuotista satoa ja olihan ne makeita. Taustalla kypsymässä viimeiset tomaatit, joista ihan vihoviimeiset meni suuhun eilen. vaikka mitään suurviljelyä ei näin lähiöalueella oikein voi harrastaa, on itse kasvatettu aina jotenkin parempaa kuin kaupan. Ja vaikka esimerkiksi noissa tomaateissa on ehkä enemmän työtä kuin varsinaista satoa, ei se haittaa (kasvihuonetta odotellessa..), koska onhan ne ihan ITE kasvatettu. :)

Sitten itse paakelsin kimppuun. Ohje oli harvinaise helppo, ainekset vaan sekoitetaan keskenään ja plumpsis uuniin. Kuorrute jäi minulta liian löysäksi (liikaa sitruunanmehua) ja syy miksi en ottanut kuvaa koko kakusta, oli ne ihanat suklaaläntit, joita sain aikaiseksi koristellessa. :D No, ei ne makua haitanneet, tämä on ihanan pehmeä ja kostea kakku, joka säilyykin hyvin jääkaapissa jopa viikon päivät. Ohjeen sain Lettupannusta, jossa keskitytään kasvisruokailuun (tämänkin ohje alunperin jostain vegaanikirjasta, sen takia taikinaan ei tule kananmunia).

Tässäpä ohje kertaalleen suoraan tuolta Lettupannusta:

Kakku:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria melko tiiviiksi puristettuna
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia, tai 1 tl neilikkaa ja 1 tl kanelia

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl sitruunamehua)
(tummaa suklaata)

Laita uuni kuumenemaan 175C. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä, ja mittaa että raastetta tulee 4,5 dl melko tiiviiksi puristettuna. Sekoita yhdessä kulhossa fariinisokeri, öljy sekä maito/vesi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhojen joukkoon neste. Lisää vielä raastetut porkkanat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ainakin 45 min, tai pidempään. Kokeile kypsyyttä tulitikulla - kakku on kypsä jos tikkuun ei tartu taikinaa.Anna kakun jäähtyä kokonaan ja kuorruta. Jos et tarjoile kakkua heti, kannattaa kuorrute tehdä vasta myöhemmin.

Sekoita kuorrutteen aineet esim. sauvasekottimella tai vinhasti käsivoimin. Tuplamäärästä riittää sivuillekin, tai voit laittaa puolet täytteestä sisälle. Koristele esimerkiksi tummalla suklaalla (johon lisätty hieman rypsiöljyä, ettei kovetu).

2 comments:

Krike said...

IHANAN näköinen tuo porkkanakakku!! :)

Jenni said...

Todell hyvä ohje tämä, on tullut tehtyä monta kertaa jo tämän postauksen jälkeenkin.