Aug 26, 2010

Sitruunaista lohta ja perunasalaattia



Onpas jotenkin tylsän kuuloinen ruuan nimi. Mutta niinhän se usein menee, arjen elämyksiä näistä sitten näyttää välillä syntyvän. :) Tämäkin oli mainio tuttavuus ja yhdistelmänä erinomainen, mitä nyt olisin mieluummin ottanut jotain vaalealihaista kalaa. Perunasalaatin ohje on Jamie Oliverilta, Jamien kotona-kirjasta, jossa on muuten ihan mainioita kasvatusvinkkejäkin kotipuutarhurille. Terveisin, kirsikkatomaattini eivät ole vieläkään punastuneet...

Ranskankermasoosi tuohon lohen kylkeen oli kyllä ihan paikallaan, linjojaan vahtivat voivat sen jättää poiskin. Omat linjat tulevat leviämään vielä tuonne marraskuulle saakka, varsinkin tuosta keskivartalon kohdilta... ;)

Mutta tässäpä ohjetta, suosittelen!

Lohifilee (tai jotainmuuta kalaa, ihan oman maun mukaan)
sitruunanmehua (kokonainen)
suolaa, pippuria
ranskankermaa (se pieni purkillinen)
(piparjuurta)

Purista puolikkaan sitruunanmehu fileen päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja iske uuniin 180 asteeseen noin 30 minuutiksi (riippuen fileen paksuudesta). Sekoita ranskankerman sekaan loput sitruunamehusta sekä suolaa ja pippuria, maistele maut kohdilleen. Halutessasi vähän potkua soosiin, lisää pieni pätkä piparjuurta raasteena.

Salaattiin:

uusia perunoita
oliiviöljyä
sitruunanmehu
suolaa, pippuria
uutta sipulia varsineen
kapriksia
persiljaa/tilliä

Keitä perunat suolatussa vedessä, valuta vesi ja anna hetken höyrytä. Paloittele vielä kuumina sopiviksi suupaloiksi kulhoon ja lisää kastikeiainekset mukaan (öljy, sitruuna, suola, pippuri). Sitruunanmehua noin kolmasosa öljyn määrästä ja öljyn määrä riippuu ihan miten öljyistä haluaa, omaan salaattiin taisi mennä n. 600 gr perunoita ja ainakin puoli desiä öljyä. Anna pottujen maustua ja jäähtyä hetki, lisää silputtu sipuli, kaprikset ja yrtit. Avot!

6 comments:

Virpi said...

Mikäli keskivartalon määräaikainen leviäminen viittaa perheenlisäykseen, niin onnittelut lienevät paikallaan! :)

Inna said...

Kooceen innna onnittelee keskivartalopaksuuntumisesta. :) Ja unelmoi näin (uunittomana) ulkosuomalaisena kotimaisesta lohesta.

Jenni said...

Kiitoksia vaan, kyllähän se siihen viittaa, perheenlisäystä olisi siis tulossa, tällä kertaa kaksjalkaisena (toivottavasti..). :)

Ja inna: Ota nyt kaikki irti paikallisesta gourmeekulttuurista, ranskalainen ruoka on kaiken alku ja juuri. :)

Anonymous said...

ne tomaatit, voit nostaa sisällä esim.kananmunakennoon kypsymään, kypsyvät ihan muutamassa päivässä.

t.anna

Anonymous said...

Jenni, lämpimät onnitteluni. Olet askeleen päässä elämäsi hienoimmasta asiasta.

Kiitän samalla mielestäni lähes parhaaasta ruokablogista. Sipulin runsautta resepteissäsi vähän ihmettelen, mutta niiden käyttöhän on vapaaehtoista ja monilla, kuten myös minulla, on allergia, joka sen estää.

Mukavaa odotusta ja kaikkea hyvää...

Jenni said...

anna: Joo, hyvin näyttää kypsyvän ihan lautasella tuossa pöydällä tomskut, kohta saa maistella niitäkin. :)

Anonyymi: Kiitoksia onnitteluista. Sipulin määrä resepteissäni johtuu vain ja ainoastaan siitä seikasta, että rakastan sipulia (syön sitä jopa raakana leivän päällä...). Tottakai moni varmasti on allerginen tai muuten ei tykkää jostain ruoka-aineesta, mutta ohjeita voi aina soveltaa omaan makuun ja terveyteen sopivaksi. :)