Sep 12, 2008

Marjainen rahkakakku


Ei mikään kauneuden perikuva, vai? :D Kieltämättä ulkonäkö voisi olla houkuttelevampi, mutta vaillinaisten koristelutarvikkeiden takia päällys jäi noinkin plainiksi. Maku tosin oli hyvä. Ja tuo sininen on siis mustikkaa, ei hometta :D Ohje on Hellapoliisilta , jonka kakku kieltämättä näyttää himppasen verran paremmalta.. Kopsaan tuon ohjeen vielä tähänkin ja käytin siis mansikoiden lisäksi metsästä löytyneen kourallisen mustikoita (puolukoita tulikin sitten metsäreissulta hieman enemmän...).

Ohje meni näin:

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: sitruunalimua/vaniljamaitoa

Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
200 g maitorahkaa
3 dl soseutettua mansikkaa (+kourallinen mustikkaa)
sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl vettä tai mehua liivatteiden liuottamiseen

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy leivinliinalle tai leivinpaperin päälle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, soseutetut mansikat, sokeri ja vaniljasokeri, tarkista maku.
Kuumenna vesi/mehu kiehuvaksi kasarissa tai mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla, leikkaa kääretorttulevystä pohjan kokoinen pala ja laita se vuokaan, kostuta sitruunalimulla.
Kaada täyte pohjalevyn päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele halutetessasi vaikka tuoreilla marjoilla.

1 comment:

Anonymous said...

kiitos tästä! Täytyy kokeilla!
**Mausteet, padat, keitot, leivonta yms. Infoa kotisivulla: Teija Silvennoinen**