Aug 30, 2008

Hedelmäinen broileripaistos

Lomat ja juhlat (niistä ehkä myöhemmin..) on vietetty, ja arkinen aherrus alkaa taas. Tämä syksy meneekin kolmen paikkakunnan välillä pomppiessa, kun yhdessä on koulu, toisessa työpaikka ja kolmannessa koti. Mutta toivotaan, että kyseinen kolmiyhteys supistuu vaikkapa kahteen vielä ennen vuodenvaihdetta. Bloggaamisessa voi olla tosin hiljaisempaa, mutta lupaan sitäkin maukkaampaa.. ;)

Olen aina ollut vähän skeptinen suolainen ruoka/hedelmä-yhdistelmälle (paitsi pizzaan nyt vaan kuuluu ananas..), mutta mitäpäs olisi ruuanlaitto ilman rajojen ja ennakkoluulojen rikkomista? Ei niin sitten mitään. Kyseinen ohje löytyy Salla Korpelan ja Anna Dammertin kirjasta Ruokaa ja Rakkautta, joka on täynnä mitä ihanimpia arkireseptejä, suosittelen tutustumaan. Näillä mentiin:

4 broilerin rintaleikettä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl currya
1 rkl oreganoa
2-3 valkosipulin kynttä
1 pkt Aura-juustoa (170 gr)
1 tlk säilykepersikoita + lientä
n. 0,5 dl hakattua persiljaa
1 iso purkki ruokakermaa (n. 3 dl)

Leikkaa rintaleikkeistä rasva ja mahdollinen nahka pois (voit käyttää myös suoraan fileleikkeitä, joissa ei ole luita). Laita ne reiluun uunivuokaan. Levitä päälle mausteet, murusteltu juusto, kuutioidut persikat ja persilja. Valuta päälle hiukan persikoiden lientä ja ruokakerma. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti. Tarjoa riisin ja salaatin kera.

4 comments:

Greenie said...

Mä itse tykkään yhdistellä ruokaan hedelmiä, mutta sitä ei kauheasti voi harrastaa, kun on puolisokseen valinnut miehen joka ei yhdistelmästä pidä. Edes niistä ananaksista pitsassa...
Hyvänkuuloinen resepti, pitää katsoa jos joskus olisi sellainen miehetön päivä, että voisi kokeilla :)

Jenni said...

No täällä on vähän samaa vikaa, mies ei kauheasti väolitä noista hedelmäjutuista. Kyllähän se syö, mutta vähän pitkin hampain :D
Tosin tässä respetissä asiaa auttoi runsas aura-juusto ;)

Anonymous said...

Nam! Meillä taas on ajoissa opittu makean ja suolaisen liitto, mutta oikeastaan aika vähän on vielä reseptejä siihen liittyen hallussa. Nyt tuli yksi hyvä lisää!

Mitä Suolaa&Pippuri opiskelee?

Jenni said...

Resepti on kyllä hyvä, suosittelen =)

Opiskelen matkailua ammattikorkeakoulussa, vielä olisi reilu vuosi jäljellä.