Aug 4, 2008

Frittikanaa (ja parsakaalta)

Kaikki alkoi siitä, kun otin vahingossa sulamaan kanankoipia rintaleikkeiden sijaan. Tarkoitus oli tehdä kanapiffejä grillissä, mutta näin ne suunnitelmat muuttuu. Koipia en viitsi grillissä käristää, näillä taidoilla niistä tulee mustia sekä sisältä raakoja. Not nice. Mutta siis, aivosolut hommiin ja miettimään, mitä sitä koivista saisikaan aikaiseksi. Ja kukas muu tuleekaan mieleen kuin vanha kunnon Jamie Oliver. Viimeisimmässä sarjassaan, alaston kokki friteerasi erilaisia kaaleja hyvällä menestyksellä, ja kun kana ja kaali nyt ainakin alkaa samalla kirjaimella, niin miksei kokeilla sitten sitäkin samalla.

Tässä suuntaa antavaa neuvoa;

Frittitaikina:

Hiilihapollista juomaa (mieluiten olutta/vissyä, meillä ei ollut kumpaakaan, joten käytin kokista)
jauhoja
suolaa
pippuria

Sekoita jauhoista ja nesteestä paksuhkoa, mutta aika löysää kermavaahtoa vastaava seos, mausta suolalla ja pippurilla.

Dippaile mitä haluat taikinaan, anna ylimääräisen valua pois ja uppopaista kuumassa öljyssä (toim. huom. VARO sen öljyn kanssa, jonkunlainen kansi on hyvä olla lähellä). Jos kanaa friteeraat, kannatta tehdä suht pieniä paloja, ettei taikina ehdi palamaan kypsyyden kustannuksella.

Ihan hyväähän tuo oli, tosin varmaan tästä eteenpäin tyydyn ravintoloiden friteerauksiin,kotona kun ei millään saa samanlaista.

2 comments:

hanna sopasta said...

Fritattu kaali menee takkuulla kokeiluun :D

Jenni said...

Suyosittelen maustamaan tuon frittitaikinan hyvin, muuten jää aika valjun makuiseksi..