Aug 20, 2007

Polkkaava vuohenjuusto uunissa

Polkkapossun vuohenjuustokastike sai hyväksyvän tuomion myös meidän keittiössä, hampurilaisten kylkeen se sopi kuin nakutettu. Kuitenkin, mitoitettuani menekin hieman väärin, jäi kyseistä soosia yli perjantai-illan herkutteluilta (toim. huom. Hamppareita on siedetty meillä ennenkin..) ja sunnuntain kanafileet oikein odottivat peitokseen tuota ihanaa, suussa sulavaa kastiketta. Ja niille se sitten päätyi. Laitan ohjeen tähän summittaisena, kastikkeen ohjeen voi käydä kurkkimassa Polkkiksen puolelta =).

3 kpl kanan rintafilepihvejä (nuiji kevyesti)
vuohenjuustoa
ranskankermaa
tuoretta basilikaa
worcestershirekastiketta
tippa tabascoa
(suolaa)

Sekoita kastikkee ainkset keskenään löysähköksi tahnaksi. Paista broilerin fileet kevyesti pannulla, siirrä uunivuokaan ja mätkäytä reilusti vuohenjuustokastiketta jokaisen fileen päälle. Uuniin 200 astetta ja 20 min. Valmista on.

Lisäkkeenä oli persiljaperunoita, Jamie Oliverin reseptejä alunperin, mutta rosmariinin uupuessa, verotin omaa persiljapuskaani takapihalta. Hyviä näistä tulee varmasti yrtillä kuin yrtillä.

1 kg verran uusia perunoita (tasakokoisia, mieluiten pienempiä)
suolaa (merisuolaa, esim. Maldon on hyvä tähän tarkoitukseen)
pippuria rouhaisu myllystä
öljyä (Jamie käyttää tietysti oliivia, meillä on siirrytty parempien rasvahappojen sekä huokeamman hinnan takia rypsiin)
Persiljaa (tai rosmariinia tai...)

Keitä perunoita (kuorineen) noin 10-15 min. Elikkä siis al denteksi, niinkuin italiaiset tapaavat sanoa. Peruna on ok silloin kun haarukka juuri pystyy siihen. Valuta vesi ja kuivat potut kuumalla liedellä (eli pidää kattilla liedellä ja hieluttele välillä, vesihöyry pääsee pois eikä ylimääristä vettä jää kattilaan perunoita muussauttamaan). Kaada perunat uunivuokaan, ripottele päälle suola, pippuria, öljyä sekä reilusti haluamaasi tuoretta yrttiä, heilauta sekaisin ja asenna uuniin 220 lämpöön 25 minuutiksi.

Perunoista tulee näin mukavan rapsakoita pinnaltaan ja ihanan pehmeitä sisältä, vähän niinkuin uuniperunat (kun ne tehdään ilman foliota).

No comments: