Aug 20, 2007

Tuplaa pukkaa.. Sadonkorjuupasta

Idea kyseiseen ruokalajiin tuli keneltäs muultakaan kuin Jamie Oliverilta... Selailin Jamien Onnenpäiviä tuossa hiljattain ja sieltä jäi mieleen palsternakka-pancettapasta. Kaupassa resepti tuli mieleen, mutta palsternakka ei saanut ketään puolelleen suhteellisen nahistuneelle olemuksellaan, joten mukaan lähti kimpale juuriselleriä. Ja filepekonia paketti. Ja siitä se ajatus sitten lähti...

1 pkt filepekonia
1 pienehkö sipuli
3 kynttä valkosipulia
n. 50 gr juuriselleriä (jos haluaa voimakkaamman sellerin maun niin laita ihmeessä enemmän)
1 rasia kirsikkatomaatteja
n. 0,5 dl vettä
suolaa, pippuria
parmesanraastetta
basilikaa/persiljaa
keitettyä spagettia

Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi ja levittele kylmälle pannulle. Napsauta lämpö päälle ja anna pekonin tiristä itsekseen rapeaksi. Lisää mukaan sipulit ja selleri, pyörittele, kunnes sipuli on pehmeää. Sekaan vielä tomaatit, vettä ja mausteet niin avot. Hauduta tomaatit pehmeiksi ja sekoita sen jälkeen mukaan keitetty spagetti. Kruunaa reilusti parmesaanilla. Naatiskele.

Sadonkorjuupastan nimen tämä kyseinen ruokalaji ansaitsi omasta unelmastani. Toivottavasti joskus pystyn tekemään tämänkaltaisen pastan miltei täydellisesti oman maan/talouden aineksista, lihaa myöden. Siinäpä sitä on sarkaa kerrakseen =). Tomaateista ja yrteistä on aloitettu tänä keväänä ja pikku hiljaa toivottavasti voidaan lisätä aineksia soppaan mukaan. Varsinkin viimestään sitten kun löytyy oikeasti se oma piha ja iiiiisoooo perunamaa ;D

No comments: