Jul 23, 2007

Mustikkapaistos


Kesän ensimmäiset mustikat! Tarkoitus oli poimia enemmänkin kuin yhden piiraan verran, mutta metsässä olo kävi sietämättömäksi siellä olleiden inisevien ja verta janoavien kavereiden takia. Joten menen joku päivä uudemman kerran offilla valeltuna.

Paistoksen ohje on vanha omenapiirakan ohje, mutta laitan sen tähän vielä uudemman kerran. Tuolla pohja-ohjeella tulee hyvää ja kosteaa piirakkaa, kardemumma sopii mustikoidenkin kanssa kuin nakutettu. Tarjoa vaniljavaahdon kera.

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 dl kermaviiliä (kevyt)
1 dl öljyä (rypsi on paras tähän)
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen kermaviili, öljy ja kananmuna, sekoita huolella taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan (käytin irtopohjavuokaa 28 cm) ja ripottele sokeroidut mustikat päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min.

2 comments:

Anonymous said...

Mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kanssa on kyllä todellista herkkua!

Jenni said...

On, ja parhaimmillaan juuri näihin aikoihin, kun tuoreet marjat voi suoraan laittaa piirakkaan :)