Jul 8, 2007

Kesän ensimmäinen mansikkakakku


Viikonlopun grillibileiden kunniaksi päätin tehdä tämän kesän ensimmäisen mansikkakakun. Mielessä oli ensin ihan normaali kermakakku, mutta paikallisessa sanomalehdessä huomasin ohjeen tähän mansikkamoussekakkuun, mikä vaikutti kyllä paljon paremmalta kuin normaali kakku. Ja sitä se olikin plus vielä se, että tämä versio on kevyempi. Tämän olisi voinut tosin tehdä vähän pienempään vuokaan, nyt siitä tuli aika ohut. Mansikoilla sai tosin jonkin verran korkeutta lisää.

Tässäpä ohjetta:

175 gr kaurakeksejä
0,5 dl pullomargariinia

0, 5 l mansikoita (plus päällinen, joten reilun litran verran meni)
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
1 tlk maitorahkaa (250 gr)
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunanmehua
1 dl vispikermaa (rasvaa 20 %)

Murskaa kaurakeksit pussissa tasaiseksi muruksi. Sekoita joukkoon juokseva margariini. Painele pohjaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Laita liivatteet likoaman kylmään veteen. Soseuta puoli litraa mansikoita ja maust sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita maitorahka ja mansikkasose hyvin keskenään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kuumenna tilkka sitruunanmehua kiehumispisteeseen ja liuota sekaan hyvin puristetut liivatteet. Kaada liivateseos rahka-mansikkaseokseen ja sekoita samalla koko ajan. Kääntele joukkoon myös kermavaahto. Kaada täyte keksipohajlle,peitä foliolla ja siirrä hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Koristele kakku puolitetuilla mansikoilla ja kermavaahdolla.

Sopi kyllä erittäin hyvin grillauksen päätteeksi tämä kakku, eikä sitä aamulla ollut enää jäljellä palaakaan :D

2 comments:

Kirsi said...

Nam, mansikkakakku on kyllä kesän ehdoton herkku!!

Jenni said...

On kyllä ja vielä ajattelin sen perinteisen kermakakunkin tehdä tälle kesälle.. =)

Linkitin blogisi tähän omaani, herkullisen näköisiä kakkuja :D