Jul 3, 2007

Lämmin lohisalaatti


Helppo ja kevyt kesäruoka, varsinkin jos kypsentää lohen foliossa grillissä sitruunanmehun ja mausteiden kanssa. Satuimme saamaan pari valmiiksi paistettua medaljonkia ja jotain piti hellepäivän ruuaksi niistä tehdä. Löysin sitten tälläisen yksinkertaisen ohjeen, mikä oli nopeasti valmis. Ja erittäin maukas, kastikettakaan ei tuo ruoka kaipaa, kun lohi on sen verran rasvaista. Lohet oli maustettu hunajaisella grillimausteella sekä suolalla.

Tähän tarvitset:

n. 125 gr lohta (medaljonkina tai palana) per syöjä
uusia porkkanoita pari kappaletta
puolikas paprika
uusia sipuleita pari kappaletta
parsakaalta
lehtisalaattia
soijaa
pippuria
sitruunanmehua puolikkaan sitruunan verran

Pyöräytä pilkotut kasvikset nopeasti kuumassa ja öljytyssä wokissa, mausta soijalla, pippurilla sekä sitruunanmehulla. Revi salaatinlehdet pediksi lautaselle ja asettele ensin kasvikset ja niiden päälle paistettu lohi. Purista vielä vähän sitruunanmehua päälle.

No comments: