Apr 19, 2010

Jamien chiliä



Palataanpa nyt sitten ruuan ääreen paatoksen polulta. :)
Jamie´s America-kirja on killunut hyllyssä jo jonkin aikaa, mutta jostain syystä en ole saanut siitä aikaiseksi kuin vain tämän chilin. Pitääpä ottaa niskasta kiinni itseään ja ottaa kirja suurkulutukseen. Tämä ohje oli mainio, tosin sain siitä tooooodella tulista laittamassa Blair´sin After Death-chilisoosia hiukkasen liikaa, joten tämän kanssa täytyi syödä aika paljon ranskankermaa. :D Mutta oli se sen arvoista. Meillä nautittiin siis chilistä ranskankerman ja tortillalättyjen kera.

Tässä ohjetta vielä, pienoisin muutoksin:

noin 4-6 annosta

1 kg verran hyvää naudanlihaa, voi olla esim. lapaa tai paistia
1 dl verran kahvia
1-2 kuivattua chiliä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
1 laakerinlehti
1 punasipuli kuutioina
1-2 tuoretta chiliä (en laittanut ollenkaan)
1 tl kanelia
5 kynttä valkosipulia
suolaa, pippuria
2 prk tomaattimurskaa
1,5 rkl siirappia tai fariinisokeria
1-2 paprikaa kuutioina (eri värisiä)
1 prk papuja (kidney- tai valkopapuja, ei kastikkeessa)
ranskankermaa

Liota kuivattuja chilejä kuumassa kahvissa. Samaan aikaan kuumenna oliiviöljyä padassa ja paahda siinä juustokumina, paprikajauhe, laakerinlehti, oregano ja sipulit. Paista kunnes sipulit on pehmeitä. Lisää seokseen mukaan kahvissa uitetut chilit samoin kuin puolet tuoreista chileistä (pieneksi hakattuina), kaneli, valkosipuli sekä suolaa ja pippuria. Heitä perään vähän chilikahvia ja sekoita tasaiseksi. Seuraavaksi laita mukaan loput kahvista, tomaattimurska sekä sokeri/siirappi. Lopuksi heitä mukaan lihat ja vähän lisää suolaa ja pippuria. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä pari tuntia.

Revi liha parilla haarukalla hienoksi hiutaleiksi ja lisää paprikat sekä pavut. Kiehuta vielä n. puolisen tuntia ilman kantta. Lihan pitäisi tosiaan olla erittäin pehmeää ja suussa sulavaa (jos ei ole,anna porista pidempään). Maista ja jos haluat lisää poltetta, lisää chiliä (niin kuin minä tein...). Tarjoa ranskankerman ja tortillalättyjen kanssa.

No comments: