Jan 27, 2010

New Yorkin juustokakku




Tämä on se ultimate juustokakku. Juustokakkujen Ferrari tai pikemminkin Rolls Royce. Ei mitään liivatehyydytyksiä tai kerman vatkauksia, juustoa vaan juuston perään ja "vähän" ranskankermaa ja munia.. :D Ja tarviiko sanoakaan, että hyvää tulee? Tarjoa mansikka- tai vadelmakastikkeen kanssa (pyöräytä monitoimikoneessa/blenderissä jäiset marjat sokerin kanssa juoksevaksi).

Tässä ohjetta, turmelkaa itsenne :)

1 pkt Digestive-keksejä (tosin se on vähän liikaa, n. 3/4 osa pakettia riittää)
2 rkl voita
2 rkl kanelia
1 rkl vettä

600 gr tuorejuustoa (mieluiten Philadelphiaa ja täysrasvaista)
4 dl ranskankermaa (eikä mitään kevytversioita tässäkään!)
7 munaa
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu ja kuori
1 rkl vaniljasokeria (jos laitat vanilliinisokeria, 2 tl riittää)

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää muruihin sulatettu voi, vesi ja kaneli. Levitä taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Sekoita juusto pehmeäksi sähkövatkaimella (tai tehosekoittimessa, tosin sähkävatkain sekoittaa mielestäni paremmin). Lisää ranskankerma ja sekoita hyvin. Lisää munat yksitellen ja odota aina että edellinen on hyvin sekoittunut ennenkuin lisäät seuraavan. Lisää lopuksi sitruunanmehu, raastettu kuori, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada taikina pohjan päälle vuokaan ja kypsennä uunissa n. 40-50 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Meidän suht uudella uunilla kakussa meni suurinpiirtein tunti ja vartti.

5 comments:

Katja said...

Mun tuli nälkä blogiasi lueskellessa :D. Ihan tavan lihasopan ohjetta lähdin kuuklettelemaan ja tänne se ohjasi. Mahtava löytö! Luultavasti lihasoppakin (joka juuri porisee hellalla), mutta ennen kaikkea tämä blogi, joka on täynnä mahtavia perusruokareseptejä ilman kummallisia "uusia tuulia" ja kommervenkkejä.
Käsityöihmisenä en yleensä jää näihin ruokablogeihin koukkuun, saati kommentoi niitä, mutta kerta se on ensimmäinenkin.
Mukavaa alkanutta vuotta :).

Jenni said...

Kiitoksia kommentista ja kehuista. :) Perusruokaan olen pyrkinytkin, kuitenkin kun suurin osa meistä tekee ihan sitä tavallista arkiruokaa kiireellä ja sen enempää ajattelematta. Olisi mahtavaa jos ihmiset blogini innostuksesta huomaisivat, kuinka helppoa ja nopeaa sen ihan tavallisenkin ruuan laitto on ja kuinka maukasta se on, verrattuna valmisruokiin tai puolivalmisteisiin.

Kptiruoka kunniaan! :)

Jenni said...

Kotiruoka siis :)

Cuisine said...

Juustokakku näyttää niin herkulliselta, tänään ehkä pakko kokata.. kerrankin löysin ruokablogin, joka olisi ulkonäöltään niin luotettava että uskaltaisi kokeilla reseptejäkin :D Sivu on simppeli ja selkeä, kuvatkin on laadukkaita ja houkuttelee kokeilemaan. Aion jatkaa ehdottomasti blogisi seuraamista, odottelen jo uusia postauksia ;) jos haluat mun blogia käydä vilkuilemassa niin osoite on:
www.ruoanvalmistus.blogspot.com

Jenni said...

Kiitoksia, kävin katselemassa blogiasi ja sehän olikin ihan ammattilaistasoa! :)