Oct 18, 2009

Leivinuunin ihmeellinen maailma eli ihka ekat calzonet
Muutettuamme tähän ihkaomaan kotiin, saatiin vihdoin käyttöön myös leivinuuni. Pienihän tuo on kuin mikä, mutta pikku hiljaa ollaan opittu uunin vinkeet eli lämmittämään se kunnolla. Rieskaa tulee tehtyä säännöllisesti, (ruisleivän valmistus on suunnitelmissa) ja jälkilämmöillä kypsyy sitten lihapadat ja uunipuurot. Nämä calzonet oli tarkoitus tehdä pizzoiksi, mutta teknisten ongelmien ilmetessä (pohja repeili siirrettäessä leipälapiolle, oliskohan ollut liian vähän sitkoa?) päätettiin tehdä umpinaisia pizzoja. Kyllä tämä aina sähköuunissa tehdyn voittaa ja jopa pizzerian lätyt alkaa olla sekundakamaa näihin verrattuna. Seuraavalla kerralla täytyy sitten koittaa ihan avonaisia pizzoja. Tosin jos/kun leivinuunissa tekee näitä, niin rieskoja ei samoilla lämmöillä enää voi paistaa, koska molemmat tarvitsevat todella korkean lämpötilan. Jos ei sitten lämmitä arinaa uudestaan kuumaksi.

Pohjaohjeena oli vanha tuttu ja sisuksiin laitettiin mm. salamia, tonnikalaa, ananasta ja tietysti mozzarellaa. Jos leivinuuni vaan kotoa löytyy, niin suosittelen kokeilemaan!

6 comments:

Laura said...

Calzoneja en olekaan kokeillut, tämä täytyy ottaa testaukseen.

Käy muuten kurkkaamassa blogissani http://laurantahti.blogspot.com/2009/11/tunnustuksia.html, siellä on jotain sinulle ;)

Jenni said...

Ota ihmeessä testaukseen, olivat hyviä! :)

Tanja said...

Leivinuunia ei ole, mutta calzonea olen ajatellut kokeilla, on se sellaista herkkua, että täytyy ainakin testata myös sähköuuniversio.

Jenni said...

Onnistuu varmasti sähköuunissakin, kunhan vaan asteet on mahdollisimman korkeat ja jos on leivinkivi olemassa niin sitä kannattaa käyttää. :)

Anonymous said...

Namm, ihania reseptejä!!! Olisi kiva jos olisi kuvia myös tekovaiheista jos on jokin vähän erikoisempi ruoka :)

Calzonea täytyy kyllä kokeilla!!!

Jenni said...

Koitan muistaa ottaa myös tekovaiheesta kuvia, tosin usein on niin kiireellä liikenteessä, että kamera unohtuu ja sen muistaa vasta siinä vaiheessa kun jo istuu pöytään...