Aug 9, 2009

Kuhahhaa



Kesäruokaa taas parhaimmillaan. Teki niin mieli vaaleaa kalaa näin helteellä ja kun marketin kalatiskissä oli tuoretta kuhaa, niin siitä se ajatus sitten lähti. Ensin mietin tehdä lämpimää lisäkettä tuolle, mutta +25 asteen lämpötila ei paljoa enää uunia tai useampia levyjä houkutellut lämmittämään. Eli mentiin sitten ihan fetasalaattilinjalla. Kevyttä ja hyvää :)

Tarvitset:

1 kuhafile per syöjä (poista keskiruoto leikkaamalla fileelle "housut")
suolaa pippuria
sitruunanmehua hivenen
voita/öljyä

Jogurttikastike:

1,5 dl turkkilaista jogurttia
2 kynttä valkosipulia raasteena
1 tl currya
suolaa, pippuria
2 tl sitruunanmehua
kevätsipulin varret pieniksi pilkottuina

Sekoita ensin kastikkeen ainekset (voit käyttää myös kermaviiliä tai ranskankermaa, jos tuo jogurtti ei innosta, lisää silloin hieman sitruunanmehua) ja anna vetäytyä kylmässä. Suolaa ja pippuroi kalafile ja paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa pari minsaa per puoli. Nauti hyvän salaatin kera.

Toim. huom. Salaatin tomaatit ja salaatinlehdet on ihan itse kasvatettu :D

No comments: