Jun 7, 2009

Grillattua kanaa ja perunoita



Kesän ensimmäiset kunnon grillaukset tehtiin tuossa muutama viikko takaperin. Tokihan grillikausi aloitettiin jo vappuna, mutta silloin oltiin enemmän hampparilinjalla. Nyt tehtiin kanaa ja pottuja, "kunnon ruokaa" :) Kanan marinadin tein itse, joka on ehdottomasti se maukkaampi ja terveellisempi tapa. Kaupan marinadeissa kun ei oikein mitään muuta ole kuin suolaa ja sokeria. Mutta eipäs niistä sen enempää, tässä resepti:

Marinadi kanalle:

1 prk tomaattipyrettä (pieni)
puolikkaan sitruunan mehu
chilitahnaa (sambal oelekia oli meillä)
valkosipulia (reilusti)
oreganoa
suolaa, pippuria

Sekoita marinadin ainekset, jos tuntuu, että seosta on liian vähän tai se on jankkia, laita sekaan joko lisä sitruunanmehua tai vaikka ihan vettä tilkkanen. Meillä marinadi riitti 4 rintafileelle. Marinoi ennen grillausta pari tuntia.

Grillaa fileitä keskilämmöllä (jos käytät rintaleikkeitä, jätä nahka paikoilleen, sen voi "kärventää" huoletta) noin 20 minuuttia, valele välillä marinadilla ettei ihan kuivahda.

Perunat keitin ensin puolikkaina puolikypsiksi, sitten lisäsin suolaa, pippuria ja hieman voita ja paahdoin grillissä n. 10 minuuttia. Perunat olisi saaneet olla vielä hiukan enemmän aikaa, nyt jäivät vähän turhan vaaleiksi. Mutta kun oli nälkäisiä suita talo täys niin pitihän ne ruokkia :)

No comments: