Apr 12, 2009

Syystuulia eli mustikkapiirakka




Näin kevään kynnyksellä ei kyllä paranisi paljon syksytä haaveilla, mutta kun tämä leipomus on niin perinteinen syksyn tunnusmerkki, että oli pakko...Tuttu tarina taustalla taas, jääkaapissa oli kermaviiliä, joka piti leipoa ettei olisi mennyt vanhaksi. Ja mihinkäs hyvään sitä kermaviiliä tarvittiinkaan.. No mustikkapiirakkaan tieysti. Etsin netistä vähän terveellisemmän pohjaohjeen kuin tuo murotaikina, ja tämmöinen löytyi Maitokolmion sivuilta;

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos. Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia.

Ei voi muuta sanoa ku hyvvää! Pohja oli todella hyvä, menee varmasti kokeiluun jatkossakin.

5 comments:

Jonna said...

Uutta postausta odottelen vesi kielellä :P

Jenni said...

Uutta postausta on tulossa kunhan saan ensin nämä koulujutut setvittyä.. :) Kiva kun joku odottaa.

anni said...

Ihanaa tuli kun testasin, tein eilen jo toiseen kertaan viemisiksi äidilleni ja mummilleni :)

cookingasprocrastination said...

Would it be ok if I posted an English language version of this recipe on my Blog?
I have been collecting various Finnish recipes for a while and recently started posting them in English on my page, along with lots of other types of food!.
Obviously, I would credit you and have a link to you in the post.
Tom.

Jenni said...

Sorry the answer comes so late, but of course you can translate the recipe if you like. :)