May 25, 2008

Juustokakku uunissa


Harjoittelun loppumisen kunniaksi (JEE!!) piti jotain keksiä ja joskus aikoinani olen tehnytkin oikean Ameriikan juustokakun, joka siis paistetaan uunissa. Tämä ei ole sama versio, mutta hyvää yhtäkaikki. Idea tässä kakussa on tuoreet marjat tai marjakastike, joka raikastaa hiukan raskasta kakkua todella hyvin. Tällä kertaa käytin vadelmia, mutta muutkin marjat käy. Millainenhan tämä olisi muuten tuoreilla mustikoilla...? Siinäpä ideaa mustikkasesonkiin. Täytteen olisi melkein saanut tehdä kaksinkertaisena, jos haluaa kakusta kunnollisen paksuisen, nyt tuo jäi turhan ohkaiseksi.

Ohje meni näin:

Pohja:
150 g digestivekeksejä tai piparkakkuja (käytin pipareita, enkä laittanut kanelia)
1-2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
1,0 tl vaniljasokeria
1,0 tl raastettua sitruunan kuorta
2 tl sitruunanmehua
4 munaa


Murenna keksit tai piparkakut monitoimikoneessa. Lisää mausteeksi kanelia tai piparkakkumaustetta ja rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita kananmunat, sokeri, ranskankerma ja juusto tasaiseksi ja mausta pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Kaada seos vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Paista uunin keskitason alapuolella 175 asteessa noin 60 minuuttia. Pienennä lämpötilaa loppuvaiheessa 160 asteeseen, niin kakku saa kauniin värin ja ehtii hyytyä.

1 comment:

Anonymous said...

Täydellinen ohje! (sitä haetikkiin jonkin aikaa..)
Tuli erittäin hyvä juustokakku ;)